Vius en un pis tutelat? ¡Compartiu a les xarxes socials!

Dimecres, 11 de Octubre de 2017

 

Estàs en el moment ideal per començar a experimentar per tu mateix. Potser és el moment de compartir les teves experiències i aprenentatges amb altres persones, de participar amb els teus coneixements en un món més ampli i universal. Per exemple, pots compartir l'experiència de viure en uns pisos tutelats o apartaments per a majors amb serveis excepcionals, recomanar-i relacionar-te amb persones que tenen les mateixes inquietuds i comparteixen situacions similars.

 

 

Et sents actiu i independent i -ara, sí- tens temps i possibilitats per realitzar els teus somnis. Les xarxes socials poden ser un lloc ideal per complementar la teva vida i, si encara no saps com formar part d'aquest nou món, ara ets al lloc i moment adequats.

 

 

xarxes socials

 

Fa tan sols dues dècades la gent gran ni tan sols es plantejaven l'existència de les xarxes socials, però avui en dia tots els co neixen, en major o menor grau. Tot en la vida canvia contínuament i, en les últimes dècades, l'auge de les noves tecnologies i xarxes socials s'ha produït una autèntica revolució silenciosa.

 

 

 

  

 

La revolució silenciosa de les xarxes socials

 

Gairebé sense adonar-nos i per a totes les edats, sense excepció, l'auge de l'ús dels telèfons mòbils amb accés a Internet, els ordinadors personals, les tauletes i tots aquells dispositius que ens connecten a través d'Internet amb altres usuaris és cada vegada més evident per a tots nosaltres. Les xarxes socials són fonts d'informació. Són pàgines de serveis i empreses de tot tipus que s'ha anat instaurant en la nostra vida, a poc a poc, de manera natural i sense excepcions.

 

 

Ja no es pot dir que és cosa de gent jove. Qualsevol persona a qualsevol edat fa servir les xarxes socials d'una manera o una altra. Les diferències intergeneracionals van passar a la història i avui en dia la gent gran accedeixen a Internet com els altres grups de la població, ni més ni menys.

Facebook, WhatsApp o Twitter són xarxes socials usades en l'actualitat per la gent gran sense cap dificultat. Això era impensable fa tan sols una dècada. I és que, en realitat, l'ús de les noves tecnologies és molt beneficiós a qualsevol edat.

 

 

apartaments tutelats

 

 

   

Desapareix l'anomenada bretxa digital

 

Fa tan sols uns anys es va encunyar el terme de bretxa digital per a definir aquella situació en què es produïa una separació entre grups de persones que sí utilitzaven les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) com a part de la seva vida i les que no ho feien.

 

 

Però, segons el Consell d'Investigacions Científiques, aquest fenomen ja ha desaparegut de manera espectacular entre els grups de diferents edats. La gent gran s'ha incorporat a les xarxes socials de manera progressiva, però imparable. I aquest fenomen no té marxa enrere, atès que els beneficis són tants com la facilitat de la seva utilització.

 

 

 

 

 

Beneficis de l'ús de les xarxes socials per a la gent gran

 

Avui dia viure sol ja no és sinònim d'estar sol, ni molt menys, ja que a través de les xarxes socials es pot mantenir contacte amb persones de la família, amics i fins i tot un metge o una infermera, si ho necessitem.

 

 

Facebook o Skype són les dues xarxes que es fan servir tant per mantenir contacte amb familiars o amics que viuen lluny com per fer noves amistats basant-se gustos personals. Per exemple, si ets una persona aficionada a la lectura, pots trobar grups de lectors; i, si t'agraden les escapades rurals, pots trobar grups d'aficionats a aquest tipus d'oci i, a més, en la teva mateixa ciutat. Per aquest motiu, són unes formes de mantenir relacions i ampliar les noves amistats mitjançant persones amb aficions i gustos similars.

 

 

xarxes socials majors

 

Una persona que visqui a apartaments per a majors pot contactar amb altres i compartir les seves experiències, recomanar el lloc on viu i ajudar a altres persones. La pròpia experiència personal és el que avui en dia es demanda, en major mesura, a Internet. És una font molt fiable, ja que qui millor que el propi usuari pot recomanar alguna cosa a una altra persona? Si qualsevol persona gran necessita informació sobre on residir en condicions d'autonomia i independència i tu pots recomanar i explicar el teu cas, segur que t'ho agrairà.

 

 

Estar informats a través de xarxes socials és l'habitual en totes les franges d'edats. Fa uns anys els diaris en edició de paper, les ràdios i les televisions, complien aquesta funció informativa. En l'actualitat tenim totes aquestes fonts d'informació a través d'Internet, a un sol clic i sense canviar de lloc. A més, s'afegeix l'opinió dels usuaris en temps real a través dels xats. Si, a més, la persona té mobilitat reduïda, s'obre davant seu un món de possibilitats, contactes, relacions, informació i oci sense límits.

 

 

WhatsApp és la xarxa social que s'utilitza per mantenir contactes més immediats, com els realitzats amb fills, néts o amistats properes de la gent gran. Quedar per prendre un cafè, preguntar a un familiar proper o consultar amb un amic sobre qüestions de la vida quotidiana és el més habitual d'aquesta xarxa social. A més, té l'avantatge que es poden crear grups d'amics o familiars, per la qual cosa és ideal per a muntar trobades o estar al dia de les novetats que cada un vulgui compartir. Grups de germans, cosins o amics que viviu en els mateixos pisos tutelats per quedar durant una tarda o un cap de setmana.

 

 

WhatsApp

 

A més, millora l'atenció i concentració i és una forma divertida de passar una estona d'oci i entreteniment.

 

 

 

 

 

Com iniciar-se en les xarxes socials

 

 

Per començar i com a premissa, has de saber que no importa la teva edat. Les xarxes socials no entenen d'edats. No hi ha cap barrera real per l'edat, sinó que, més aviat, és l'actitud el que impedeix a algunes persones iniciar-se en elles. I això pot passar a qualsevol edat. A més, hi ha uns factors que hem de ressaltar: la paciència i tenacitat. Una persona de més edat té l'avantatge que no desitja les coses de manera ràpida i sense cap esforç. Accepta que, si són necessaris, la paciència i la tenacitat.

 

 

Com a exemple concret, anem a imaginar que volem iniciar-nos en Facebook. Els passos que cal i pots donar sol o amb ajuda d'un familiar, un amic, la teva parella o algun conegut que entengui una mica són els següents:

 

 

1. Tenir accés a Internet. Per començar, heu de tenir accés a Internet. Si tens mòbil o instal lació d'Internet a casa, solen venir amb paquets de telèfon fix, televisió, Internet i mòbil.

2. Tenir un compte de correu. Per poder iniciar-te en Facebook, heu de tenir un compte de correu. Depèn de les teves preferències on la tinguis. Crea-gratuïtament en pàgines com Gmail, Yahoo, Hotmail, etc.

pisos tutelats xarxes

3. Accedeix a la pàgina d'inici de Facebook i omple tots els camps per crear un perfil. És un senzill qüestionari inicial, en què has de posar les següents dades: nom, cognoms, compte de correu electrònic i clau per entrar, data d'aniversari i si ets home o dona. Res més. Qualsevol qüestionari del metge o ajuntament és més complicat. Si necessites ajuda, pots demanar-a algú que coneguis que ja ho faci servir i tingui perfil, com un company dels pisos tutelats o apartaments on resideixes, fill o nét o veí. Repetim: no és gens complicat.

4. Pots modificar la mida de la lletra si ho necessites i fer-la més gran per poder llegir a la perfecció.

5. Ara que ja tens perfil, pots mostrar les coses que tu vulguis. Posa una foto teva. Això és important, ja que, juntament amb el teu nom, farà que els amics i familiars et identifiquin. Quan entres a Facebook, observes una barra blava a la part superior. Aquí es mostren teu nom, inici i uns dibuixos a la seva dreta. Si punxes en el teu nom, surt la teva informació personal. Aquí pots afegir fotos, informació sobre el teu treball, els teus estudis, les teves relacions personals, els teus gustos i les teves interessos. Tu decideixes el que mostrar o no.

xarxes socials i majors

6. Ara és el moment d'unir-se a grups d'interès o buscar amics i familiars. Simplement, poses el seu nom a la casella de dalt a l'esquerra, on hi ha una LUPA. I apareixen totes les persones amb aquest mateix nom o els grups d'interès. Per exemple, si poses "grup de lectors", t'apareix un llistat de grups creats per a lectors. Tu decideixes si t'uneixes o no.

7. Finalment, només com a recomanació, és molt important que aprenguis, però també que altres aprenguin de tu. Si la teva experiència professional t'ha donat coneixements com a expert en qualsevol matèria, ja sigui financera, construcció, educació, sanitat, Dret ... comparteix en grups relacionats amb aquestes activitats teva experiència, dóna a LIKE i comparteix.

Aquest últim punt és molt important. El que un rep segur que és bo, però el millor i més satisfactori és donar coneixements i transmetre les experiències viscudes. Hi ha persones a la Xarxa que t'ho van a agrair.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento