Alimentació saludable: cuida’t sense cuinar als nostres habitatges tutelats

Alimentació saludable: cuida't sense cuinar als nostres habitatges tutelats

La importància de tenir una alimentació saludable i equilibrada és una cosa que se’ns inculca des que som petits. I és que menjar bé, és important en totes les etapes de la vida, fins i tot més encara quan envellim. A mesura que el nostre cos canvia, també ho fan les necessitats nutricionals, i sovint pot resultar difícil adaptar-se per mantenir l’equilibri.

En persones joves, una mala alimentació pot no tenir tantes conseqüències, però en persones grans pot comportar problemes de salut importants. Per això, als nostres apartaments amb serveis comptes amb diverses opcions per cuidar-te i tenir una bona nutrició mentre gaudeixes de la vida amb plenitud.

Què pot fer que no tinguem una alimentació saludable?

Com ja hem dit, amb el pas dels anys el nostre organisme experimenta molts canvis, de vegades per l’edat i d’altres perquè canviem d’hàbits i obligacions.

De vegades aquests canvis succeeixen gairebé sense adonar-nos-en, i per això és probable que no cobrim les nostres necessitats nutricionals de la manera correcta.

Si no fem un seguiment adequat, pot haver-hi manca de vitamines i nutrients essencials, augment o pèrdua de pes i problemes que desencaden en trastorns en el metabolisme, entre d’altres.

Per exemple, amb l’edat, sovint es va perdent el gust per certs aliments, cosa que fa que recorrem sempre a les mateixes receptes sense pensar realment en allò que el nostre cos necessita.

Un altre dels factors que poden fer-nos no tenir una alimentació saludable és el temps. És probable que vulguem gaudir al màxim del dia, i que passar molt de temps fent-nos el menjar no ens vingui de gust. Per això, ens valem de plats precuinats o ultraprocessats que només cal escalfar, però que en realitat aporten poc o gens a nivell nutricional. No està malament consumir-los de tant en tant, però basar l’alimentació en aquest tipus de cuina no és recomanable.

Les conseqüències de no tenir una bona alimentació

Menjar de forma poc equilibrada pot tenir conseqüències força importants a nivell de salut, i no només física, sinó també emocional. Fer cas omís als canvis en les necessitats nutricionals que té el nostre organisme, pot, en darrera instància, provocar que acabem patint malalties i debilitant el sistema immunitari, amb els riscos que això comporta.

Els efectes més freqüents d’una alimentació dolenta són:

  • Risc de fractures. Els ossos no tenen la resistència adequada pel fet que no es cobreixen les necessitats de calci i vitamina D, per la qual cosa es poden trencar amb més facilitat. Si això passa, et pot portar a passar diverses setmanes sense moure’t. Això, unit a menjar de manera poc equilibrada, augmenta el risc de guanyar pes i desencadenar problemes addicionals.
  • Infeccions. En no comptar amb els nutrients necessaris, el sistema immunològic se’n ressent i no pot combatre tots els agents externs als quals s’exposa. Això fa que les infeccions siguin més freqüents i duradores.
  • Malalties. Moltes malalties s’agreugen pel fet que el cos no té una alimentació saludable. La manca de vitamines i minerals, o un desequilibri en els nutrients, augmenta les possibilitats de patir diabetis, obesitat, malalties cardíaques o fins i tot mentals.

Per aquestes i d’altres raons, és molt important tenir cura de l’alimentació i fins i tot obligar-se a menjar de forma equilibrada. Només així podrem prevenir molts dels problemes generats per la manca de nutrients.

Consells dels experts per a una alimentació saludable

Per mantenir unes bones pautes dalimentació amb el pas dels anys, els especialistes recomanen seguir una sèrie de recomanacions:

  • Tenir una dieta variada que inclogui tots els grups d’aliments.
  • Consumir menys greixos saturats, com els que hi ha en certs tipus de carn i als embotits, i apostar per greixos saludables (omega 3 i 6), que es poden obtenir amb el consum de peixos blaus.
  • L’oli d’oliva és millor que qualsevol altre greix vegetal, així que és millor per cuinar i prendre aliments que s’hagin preparat amb aquest oli.
  • No deixeu de consumir lactis perquè el cos rebi una bona dosi de calci, però s’ha de procurar que siguin desnatats. Així es redueix la quantitat de greixos. En cas de no poder consumir lactis, els experts també recomanen la ingestió de fruits secs i d’altres llavors. Algunes com les ametlles, les avellanes o el sèsam aporten bones quantitats de calci a més d’altres nutrients.

  • Menjar vegetals, com ara fruites i verdures, cereals o llegums. Tenen un alt contingut en nutrients i ajuden a l’organisme a complir les seves funcions.

  • No abusar dels aliments ultraprocessats, sinó apostar per les elaboracions amb productes frescos i de temporada, assegurant així un equilibri a la dieta.

L’avantatge de disposar del servei de restaurant als nostres habitatges tutelats

El restaurant disponible als nostres apartaments amb serveis a Barcelona està pensat per ajudar-te a mantenir una alimentació saludable mentre gaudeixes al màxim del teu temps lliure. Pots gaudir de les teves activitats preferides sense haver de preocupar-te pel que menjaràs, sense haver de deixar-ho tot per anar a cuinar i sense les conseqüències de no menjar de forma adequada.

Als habitatges tutelats pots menjar de forma equilibrada, ja que un xef professional elabora deliciosos menús diaris amb productes frescos. Plats cuinats aquell mateix dia amb una àmplia varietat d’opcions perquè sempre tastis alguna cosa diferent. Cada elaboració compta amb els nutrients que es necessiten per estar saludable, en la proporció justa i sempre basant-se en les pautes dels experts per evitar l’excés de greixos.

Una alimentació de qualitat que et permet organitzar el teu temps com més t’agradi, sense els lligams d’haver de pensar com fer la compra o preparar menjars, que no sempre és fàcil.

A més, si tens alguna necessitat especial d’alimentació, com ara intoleràncies o al·lèrgies, al restaurant també s’encarreguen d’elaborar menús adaptats perquè segueixis mantenint una alimentació saludable sense inconvenients.

Els apartaments amb serveis a Barcelona són un espai on es cuida del benestar dels que viuen a l’edifici. Per això el restaurant vetlla per la bona alimentació, oferint molt més que menjar, apostant per una carta variada i deliciosa d’elaboracions pròpies, equilibrades i amb tot allò que es necessita per cobrir les teves necessitats en qualsevol època de l’any, un detall que també és important perquè les necessitats nutricionals no són iguals a l’estiu que a l’hivern, com tampoc no ho són les receptes que més et poden venir de gust.

Vols cuinar? Cap problema

Què passa si ets conscient de les teves necessitats alimentàries i les vols atendre pel teu compte? O quan t’encanta cuinar i elaborar els teus plats? També ho pots fer perquè els apartaments amb serveis estan equipats amb una cuina on deixar volar la teva imaginació culinària.

Com hem esmentat moltes vegades, els habitatges tutelats destaquen per oferir llibertat absoluta en tots els sentits. No s’obliga a ningú a menjar al restaurant si no us ve de gust o si teniu d’altres preferències. És una opció que pots aprofitar per seguir una alimentació saludable sense complicacions, usant el temps lliure per a altres activitats. També pots fer una reserva si tens una ocasió especial o un dia en què no et vingui de gust cuinar, mentre utilitzes la cuina privada del teu apartament amb serveis la resta de l’any.

Volem que et cuidis com vulguis

Als edificis d’apartaments amb serveis a Barcelona ens preocupem per fer que gaudiu de la vida al màxim, mentre cuideu la vostra salut per aprofitar encara més el vostre temps. A mesura que passen els anys, les necessitats del cos canvien, i pot ser difícil adaptar-se a aquests canvis.

Encara que no ho sembli, a Europa milions de persones pateixen desnutrició, i la majoria no és pas per falta de recursos sinó per no portar una alimentació saludable.

La dieta mediterrània, lloada a tot el món per les seves qualitats, ha deixat pas en moltes ocasions a pautes alimentàries no equilibrades, amb un excés de greixos saturats i sucres que porten als problemes de què hem parlat anteriorment.

Això, unit al fet que vivim en una època en què sembla que tots estem obligats a córrer d’una banda cap a l’altra, fa que cada cop sigui més difícil menjar bé, augmentant la manca de vitamines, proteïnes i d’altres nutrients fonamentals perquè el nostre organisme funcioni de la manera adequada.

És important tenir consciència de que és necessari seguir una alimentació saludable per millorar la nostra qualitat de vida, adaptant-nos a les necessitats del cos a mesura que van canviant. Per això tenim professionals a les nostres cuines, que s’ocupen d’organitzar els menús i aportar amb cada plat els nutrients adequats, presentant-los de manera atractiva i sempre apostant per la cuina de temporada, fresca i amb ingredients de primera qualitat.

Tu tries com vols cuidar-te, deixant en mans del nostre xef el menjar del dia o usant la cuina amb què està equipat cadascun dels habitatges tutelats.

I com que menjar no ho és tot, et recordem que és important combinar la bona alimentació amb una mica d’exercici perquè et cuidis per complet. Pots sortir a caminar, quedar amb algú per fer una mica d’esport o aprofitar les instal·lacions dels apartaments amb serveis a Barcelona.