Adaptant-se als canvis: com millorar l’autoestima de la gent gran

Adaptant-se als canvis: com millorar l'autoestima de la gent gran

A mesura que avança la nostra vida, hem d’afrontar molts canvis. El nostre cos va canviant amb l’edat, i les circumstàncies també ho fan, condicionant moltes vegades els nostres moviments i activitat, com passa ara amb les mesures per combatre la pandèmia.

Aquests canvis no han de ser una cosa negativa, sobretot els que tenen a veure amb el nostre cos a mesura que fem anys, encara que és veritat que algunes vegades costa adaptar-se a la nova situació. Acceptar que ens estem fent grans pot arribar a influir en la nostra autoestima, cosa que no es pot permetre.

En aquest article parlarem dels efectes de perdre l’autoestima, de com millorar-la i del paper que compleix la possibilitat de viure als nostres apartaments amb serveis a Barcelona en aquest aspecte.

Efectes de la pèrdua d’autoestima

Millorar l’autoestima és molt important perquè es pot produir un cercle negatiu al voltant de la vida. La persona que té una autoestima baixa perd l’equilibri, no accepta la seva situació i tendeix a aïllar-se dels altres. Això no és bo, perquè l’únic que fa és impedir les relacions socials i arriba a generar conflictes amb d’altres persones, sobretot de l’entorn familiar.

A més, problemes de salut emocional com l’ansietat o la depressió tenen el seu origen sovint en una baixa autoestima, com apunten diversos experts en salut mental.

Causes de la pèrdua d’autoestima en persones grans

De vegades, amb l’edat un comença a notar que moltes de les tasques quotidianes no es poden dur a terme amb la mateixa facilitat amb què es feien abans. Això pot portar a perdre autoestima i caure en la situació de què acabem de parlar.

Un altre dels factors que contribueixen a perdre l’autoestima és no tenir activitats d’interès que t’ajudin a sentir-te millor. El problema sol aparèixer també quan ens sentim sols perquè al nostre voltant la gent està ocupada.

El problema és que moltes vegades no ens n’adonem fins que no ens trobem en aquesta situació, per la qual cosa és molt important treballar per a mantenir una bona autoestima sempre. Així ens resultarà molt més fàcil fer front als canvis amb un punt de vista més positiu.

Consells per millorar l’autoestima

Els experts coincideixen que la baixa autoestima és una qüestió d’actitud, i com a tal hi ha coses que ens poden ajudar a evitar aquesta situació. La llista de consells és força àmplia, encara que la majoria d’experts coincideixen en uns quants:

  • Fomentar l’autonomia. Encara que hi hagi coses que hàgim de fer més a poc a poc a causa de l’edat, no vol dir que no es puguin fer. El millor és que tot el que es pugui fer de manera autònoma, trigant més o menys temps, se segueixi fent sense ajuda. Que altres ho facin tot no ajuda a sentir-se bé, ans al contrari. És veritat que es fa amb bona intenció, però limitar l’autonomia produeix un efecte negatiu a l’autoestima.
  • Mantenir el tracte social. L’aïllament només porta a tenir una sensació de solitud que pot ser aclaparadora i nefasta per a l’autoestima. Per contra, sortir de casa i organitzar activitats amb d’altres ajuda a sentir-se bé i a no sentir-se sol.
  • Conservar la presa de decisions. Quan són els altres els que ho decideixen tot per tu, el sentiment és força negatiu. Per això també és important prendre decisions de forma autònoma, des del color de les parets a què és el que et ve de gust menjar avui. Ser gran no implica deixar de tenir gustos ni opinions.
  • Activitat física. Coses com anar a fer una passejada, sortir a fer alguna compra o una mica d’esport ajuden a millorar l’autoestima perquè aclareixen la ment i fan que el cos generi endorfines, conegudes com a hormones de la felicitat perquè ajuden a augmentar la sensació de benestar físic i mental.
  • Respecte de la intimitat. Encara que els experts parlen de com d’important és seguir una vida activa i sortir de casa, no treu que hi hagi moments en què un vulgui estar sol. També és molt important comptar amb un espai propi al qual no hi pugui accedir ningú sense permís, no només a la cambra de bany sinó també en d’altres espais i moments.

En definitiva, l’autoestima millora quan hom accepta que l’edat és un procés natural, però no s’abandona i segueix endavant fent allò que li agrada i allò que li permeten les seves circumstàncies.

Habitatges tutelats, un lloc on pots millorar l’autoestima

En aquest sentit podem assegurar-te que els apartaments amb serveis són un recurs excel·lent per millorar la teva autoestima. Hi pots viure de forma independent i gaudir d’avantatges molt significatius, com un servei d’infermeria per vigilar la teva salut o la vigilància 24 hores que et fa sentir segur.

Però, a més, als nostres apartaments amb serveis a Barcelona es potencia l’autoestima perquè és molt fàcil posar-hi en pràctica els consells dels experts.

Habitatges que permeten la màxima autonomia

Als habitatges tutelats fas les coses al teu ritme, sense presses i com t’ho permetin les circumstàncies. El millor és que comptes amb ajuda si ho necessites, o si no et ve de gust fer alguna cosa en determinats moments.

Als apartaments amb serveis pots fer el que et vingui de gust, ja que són habitatges equipats amb tot el que necessites per viure al teu ritme. Pots cuinar, rebre visites, gaudir de les teves aficions i molt més. Igual que faries a qualsevol altre habitatge, però amb l’avantatge de disposar de serveis i cures que assegurin el teu benestar quan els necessitis.

La vida social als nostres apartaments amb serveis a Barcelona

Un altre dels motius pels quals viure als apartaments amb serveis millora l’autoestima és que pots tenir una vida social molt activa. Les visites són ben rebudes sempre, no es limiten a un horari determinat. Els teus familiars i amics et podran anar a veure quan vulguin i podreu passar temps junts sense cap problema.

A més, a l’edifici podreu conèixer gent nova i ampliar el vostre grup d’amics. Als habitatges tutelats hi viu gent amb les mateixes ganes que tu de fer coses, i segur que podeu compartir aficions comunes. A les instal·lacions podeu passar temps conversant, jugant i organitzant tota mena de reunions socials amb els veïns.

T‘imagines aprendre coses noves, fer tallers o quedar junts per fer exercici? Als apartaments amb serveis no només és possible, sinó que és l’habitual. Podeu gaudir d’una vida social plena i satisfactòria.

A casa teva manes tu

Els apartaments amb serveis no tenen normes sobre com fer les coses dins de casa. Pots decidir tot el que vulguis, com canviar els mobles de lloc, decorar de certa manera o cuinar a l’hora que et vingui de gust. Tot és igual que a qualsevol altre edifici d’habitatges, amb l’avantatge de disposar de serveis dedicats a tu.

La presa de decisions als habitatges tutelats correspon als qui hi viuen, de manera que només si comparteixes la casa amb algú hauràs de tenir en compte l’opinió de l’altre. Si ets l’única persona que habita la casa, ningú no et dirà com fer les coses.

Activitat física als apartaments amb serveis

Els edificis d’apartaments tutelats compten amb àrees comunes amb gimnàs i sala de jocs, per la qual cosa fer activitat física diària no suposa cap problema. Si fa mal temps i no us ve de gust sortir al carrer, podeu fer exercici a casa, trucar a algun veí i baixar per gaudir d’una estona d’esport o el que vulgueu.

Gràcies a l’activitat física el teu cos se sentirà millor, i la teva ment estarà més clara. Per això als habitatges tutelats es reserva un espai on tot està disposat per practicar exercici.

Intimitat total

Conservar la intimitat és un dels punts que els experts recomanen per mantenir l’autoestima a nivells adequats. Els apartaments amb serveis a Barcelona mantenen la intimitat de tots els habitants perquè ningú entra als habitatges excepte que ho vulguis.

Aquest és un dels motius pels quals a les instal·lacions s’observen moltes cares felices. Tots els llogaters mantenen la seva intimitat i la seva llar, cosa que genera un efecte molt positiu a la seva autoestima.

Gaudeix del confort i millora l’autoestima als habitatges tutelats

No podem fer res contra el pas del temps, però això no vol dir que calgui renunciar a tenir una autoestima adequada. No es tracta de resignar-se sinó d’acceptar la situació i continuar gaudint d’una vida plena dins les nostres possibilitats.

Als apartaments amb serveis podràs tenir una qualitat de vida excel·lent, fer les coses com a tu t’agraden i viure a gust. Amb la tranquil·litat de comptar amb serveis i cures que augmenten el teu benestar i t’ajuden a millorar l’autoestima. Als habitatges tutelats adaptar-se als canvis pot ser molt més senzill.