No canviïs la teva manera de viure. Perquè els pisos tutelats són la millor alternativa

Dimecres, 10 de Maig de 2017

Els pisos tutelats o apartaments per a majors són, sens dubte, una alternativa idònia per a les persones que es troben en aquest període de la vida que solem anomenar vellesa.

 

Som molt conscients de les complicacions que, en molts casos, implica l'envelliment per als que ho estan experimentant i les seves famílies: dificultat de moviments, oblits, desarrelament, etc. Per això, estem sensibilitzats amb aquestes qüestions i sabem que els pisos tutelats poden convertir-se en una sortida més que digna per a tothom. Es tracta de la fórmula més convenient per seguir traient suc a la vida.

 

Per tant, anem a repassar les raons per les quals considerem que poden esdevenir un recurs a tenir en compte per a les persones grans i les seves famílies. Pren nota dels beneficis que, ja siguis la persona gran o el seu familiar, et poden aportar.

 

 

 

Tots els serveis a disposició dels seus ocupants

 

En primer lloc, val la pena ressenyar que el que distingeix un pis tutelat d'un habitatge normal és l'accés a determinats serveis comunitaris, els quals suposen un evident privilegi. Un autèntic salt de qualitat respecte a un habitatge convencional, ja que, a més, ens referim a serveis de luxe.

 

Apostar per ells possibilitarà que la persona que va a gaudir del pis tutelat tingui cobertes, en tot moment, les necessitats d'una existència plaent. Per entendre'ns, d'alt standing, com la que portava fins a aquest moment. Ella es trobarà d'allò més còmoda i els seus familiars i amics estaran més tranquils, ja que hauran clar que no li faltarà de res.

 

En aquest aspecte, ens referim a alguna cosa més que tenir cobertes les necessitats bàsiques. A viure bé, ni més ni menys. I és que hi ha persones que, quan arriben a la vellesa, ja no tenen la mateixa frescor que anys enrere, per exemple, per buscar llocs on menjar o tenir cura de la seva salut. No ens referim a situacions de dependència encara, sinó al fet que agraeixen que determinats serveis estiguin a prop i siguin de la màxima qualitat.

 

El primer és el benestar i, en aquest sentit, els serveis de proximitat que t'ofereixen els apartaments per a majors ho garanteixen. A continuació, repassarem alguns dels més habituals en aquests habitatges.

  

benestar

 

 

 

consergeria

 

Tingues en compte que aquestes finques comptaran amb un conserge, que estarà al tant, pel seu coneixement discret dels que hi viuen, de les activitats i els horaris més freqüents d'aquestes persones. Per tant, aquesta persona (que, en certa manera, exercirà com una mena d'àngel de la guarda) notarà si succeeix alguna cosa estranya amb algun veí concret. Per exemple, sospitarà, si fa temps que no es creua amb determinada persona, de l'existència d'algun problema. Així mateix, pot ocupar-se de transmetre certs encàrrecs dels familiars i amics a qui resideix al pis tutelat, el que també pot servir per dur a terme un cert control de les seves activitats. Un control relacionat, en aquests casos, amb les preocupacions naturals per la seva salut, ja que l'autonomia de la persona gran se sobreentén. Per això, el pis tutelat és un escenari propici perquè la segueixi desenvolupant.

 

 

 

assistència mèdica

 

Però no acaben aquí els avantatges associats als serveis propis dels apartaments per a majors. L'assistència mèdica, fonamental a aquestes edats, està garantida mitjançant les visites periòdiques dels especialistes. També està assegurada l'atenció durant les 24 hores. En cas d'un problema de salut sobrevingut o urgent, s'assistiria ràpidament a la persona gran. Aquest servei és un dels que proporciona més tranquil·litat als familiars i amics de la gent gran.

 

assistència mèdica

 

 

El cistell de la compra

 

Està clar que optar per un pis tutelat implica apostar pel fet que la persona gran es mantindrà activa i amb la intenció de realitzar determinades rutines de la seva vida quotidiana. Fer la compra podria ser un d'aquests hàbits saludables, però has de saber que, quan sigui necessari, aquesta es pot lliurar a domicili, amb la màxima comoditat. A l'entorn dels pisos comunitaris també hi ha establiments de menjar en els quals poden ser preparats menús personalitzats i per encàrrec (imagina, per exemple, que vols organitzar un dinar especial de familiars o amics ...). Els plats, com succeeix en un restaurant d'alt standing, no van a defraudar. A més, aquests espais suposen una gran oportunitat per a la socialització amb altres persones similars.

 

  

 

Bugaderia i lavabo

 

Hi ha determinades qüestions de neteja en què també s'ha reparat, ja que es pot fer ús d'un servei de bugaderia, el qual servirà per tenir la roba o els llençols sempre en perfecte estat de revista. Com que som persones que agradem de cuidar al màxim la nostra higiene personal, ens agradarà saber que també podem recórrer a serveis de perruqueria i lavabo.

 

 

 

l'oci

 

Finalment, el pis tutelat compte en els seus voltants amb espais d'esplai, com jardins, en els quals els grans poden passejar, descansar i, sobretot, relacionar-se amb altres persones de la seva edat i entorn. També és possible passar-se per la sala de reunions, en la qual no només es pot veure la tele, sinó que també és viable navegar per Internet o practicar els jocs de taula favorits en comunitat.

 

oci

 

 

Un pla de vida d'allò més social

 

Les ocupants dels nostres habitatges tutelats són persones que s'han caracteritzat per les seves ganes de viure i haver portat una existència, al costat de la família i els amics, plena. Per tant, és normal que vulguin donar continuïtat a aquesta forma de vida a les seves noves cases.

Així que no trencar amb el passat és una cosa que anem a apreciar enormement. Poder sentir-se actius i, en la mesura del possible, "joves", és fonamental per a portar una vida en condicions i realitzar-se. I és que la vellesa només és una etapa més i no suposa el final de res, sinó la continuïtat de les nostres aspiracions.

 

 

 

Autonomia

 

Els apartaments per a majors, en conseqüència, afavoreixen aquesta autonomia necessària per portar el timó de la pròpia vida. Difereixen d'altres solucions d'allotjament que s'ofereixen a la gent gran, en què se'ls s'allunya dels seus àmbits vitals, el que pot suposar un autèntic trauma.

 

Has de valorar que la persona gran vol seguir sentint-se útil i la fórmula del pis tutelat li permet no haver de canviar els seus hàbits bàsics. En aquests habitatges podran seguir anant a veure a les seves amistats o visitant els seus centres d'oci favorits. I, si requereixen un ajut en algun moment puntual, no tindran més que demanar-la.

 

A més dels serveis dels que poden gaudir en els apartaments per a gent gran, la qualitat de vida dependrà de poder fer les coses al seu aire. Entraran a casa i sortiran d'elles quan els vingui de gust, de manera que es sentiran amos del seu destí.

 

 

 

Establir relacions socials

 

L'home és un ésser social i, per gaudir de la vida, requereix relacionar-se amb altres persones. Generalment, buscarà els seus contactes socials per afinitats, com, per exemple, les que s'estableixen per motius d'edat. En aquests pisos tutelats també viuran altres persones, no només de la mateixa generació, de manera que els vincles socials es crearan, com en les etapes vitals anteriors, de la manera més natural. Ja sabem que la solitud és una de les principals enemigues de la gent gran, així que facilitar aquestes relacions en els espais comuns i particulars dels pisos tutelats es convertirà en el millor antídot contra ella. D'aquesta manera, els majors podran fer els plans, tant dins com fora del recinte dels apartaments. Com deia Frank Sinatra: "A mi manera".

 

 

relacions socials

 

En aquest àmbit, les visites dels familiars i amics seran un complement perfecte per a la vida social de la gent gran. Seran molt semblants a les que es produïen en les seves antigues cases. No hi ha dubte que aquesta possibilitat de realitzar visites sempre deixa molt més tranquil a les persones que es preocupen per l'estat dels que resideixen en els pisos tutelats.

 

 

 

La importància de no trencar amb l'entorn

 

Com ja t'hem dit, els serveis de luxe que s'ofereixen en els apartaments per a majors també vol dir que es proporcionin en àrees que es troben bé localitzades i comunicades. Al cap ia la fi, es tracta d'un altre requisit més de la bona vida.

 

Encara que sigui per anar-se'n a un pis de luxe amb tots els serveis, comprenem d'abandonar la vella casa suposa una mena de punt d'inflexió, per la qual cosa hem de facilitar la manera d'afrontar-lo.

 

Els apartaments per a majors no estan situats a la perifèria ni en zones abandonades. Al contrari, es troben en els barris més exclusius de Barcelona. Per tant, podràs gaudir del passeig pels seus carrers i no tindràs problema per, a qualsevol hora del dia, comprar el producte que necessitis o accedir al servei que requereixis. Tampoc serà difícil seguir quedant amb les antigues amistats i gaudir amb elles a l'aire lliure.

 

D'aquesta manera, la transició cap a la vida a la nova casa es farà d'allò més suportable. Podrem seguir gaudint dels plaers d'abans i sumarem ne de nous. Nous ambients i noves amistats que s'uniran als que ja coneixíem.

 

Els pisos tutelats garanteixen la seguretat i, sobretot, la capacitat de seguir gaudint d'una qualitat de vida basada en un envelliment actiu.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento