El que no t'expliquen dels pisos tutelats per a gent gran

Dimecres, 7 de Desembre de 2016

L'autonomia personal és una de les principals qualitats de benestar de la gent gran que, més enllà de l'edat, aspiren a tenir un estil de vida molt actiu. Persones que tenen un cor que batega amb il·lusió davant l'ara davant el desig de dur a terme inquietuds pròpies. Sens dubte, després d'una vida de treball i ocupacions personals que donen lloc a tantes renúncies i estrès causat per la feina, has de sentir la llibertat de regalar-te el millor entorn per desenvolupar-te plenament com a ésser humà.

 

Per tant, ha arribat el moment de posar-te a tu mateix com el teu màxima prioritat en la llista d'objectius personals. Per aquesta raó, des del punt de vista de la teva felicitat, ha circumstàncies externes que influeixen en el teu estat d'ànim. I una de les circumstàncies externes més determinants és com et sents a casa teva. Aquesta és una d'aquelles sensacions de benestar que has de buscar en el teu nou domicili. I com trobar el millor lloc per viure sense fer pesades gestions de mudances?

 

 

Un entorn de comoditat per ser feliç

 

Apartaments per a majors en els quals viure les il·lusions de la teva edat, tenir el teu propi espai disponible per a tu, gestionar la teva agenda gaudint dels millors serveis i sumant qualitat de temps al temps. Això i molt més és el que pots trobar en apartaments tutelats que superen totes les teves expectatives prèvies. No obstant això, la veritable clau del benestar resideix en viure aquesta autonomia però en un entorn terapèutic que t'aporta totes les comoditats que necessites avui, aquí i ara.

 

 

autonomia

 

 

Viure en pisos tutelats no vol dir perdre autonomia o independència, de fet, aquells fills que estan buscant el millor entorn de benestar per al seu pare o mare, troben en els pisos tutelats el context adequat per consolidar aquesta relació intergeneracional, mantenint un contacte proper i freqüent però propiciant que cada un pugui tenir el seu propi espai. Això és vital per prevenir possibles vincles de dependència que roben felicitat a les famílies. No hi ha res que faci tan feliç a un fill com saber que el seu pare té un present ple.

 

 

Què són els pisos tutelats

 

Algunes persones tenen alguns prejudicis equivocats, per pur desconeixement i falta d'informació, respecte del que implica viure en un pis tutelat. Els prejudicis desdibuixen la realitat. Què implica aquesta decisió de començar a viure en un pis tutelat per a gent gran? Es tracta d'una filosofia de vida recent que està triomfant per tots els avantatges de felicitat que ofereix. Però el més important d'aquesta filosofia de vida és que et sentiràs com a casa teva. Per tant, el procés d'adaptació és molt senzill.

 

És a dir, tindràs disposició per triar en quins moments et ve de gust estar sol gaudint de plans senzills com veure la televisió, llegir una revista, fer gestions amb l'ordinador o escriure cartes, però també gaudiràs de la mateixa disposició per organitzar activitats amb amics i familiars . Comptant a més amb l'avantatge afegit que, gràcies als serveis disponibles al pis tutelat, pensats per fer que la teva vida sigui còmoda, tindràs més temps lliure per dedicar-lo a les teves activitats preferides.

 

I sens dubte, si hi ha un bé que va guanyant encara més valor amb l'edat és el temps. Temps per somiar, per tenir un descans reparador, per descobrir noves destinacions, apreciar els detalls més senzills de la vida, mantenir noves converses i ser tu mateix.

 

Ja que en l'etapa de maduresa de la vida, et coneixes millor a tu mateix, ara millor que mai saps què vols, com vols viure i amb qui vols compartir el teu temps. Al llarg de la vida hi ha moltes coses que canvien, però n'hi ha una que roman. I és la necessitat de sentir-te com a casa en el teu lloc de convivència. En un entorn que, gràcies a una estètica cuidada i lluminosa, és una expressió de la teva alegria interior.

 

 

Sentir-te com a casa teva

 

L'autonomia personal és la disposició emocional per gestionar el present a partir d'una actitud proactiva que connecta els teus desitjos amb la possibilitat de posar-los en pràctica de la millor manera possible. Gaudiràs d'aquesta llibertat total en els pisos tutelats, sentint-te més segur en un entorn que posa al teu abast les millors solucions de confort i benestar. Una llar fet a la mida de les teves noves il·lusions per complir anys amb molta activitat.

 

A cada etapa de la vida, cal prendre decisions presents. Mentre que en la joventut, moltes persones compren o lloguen la seva primera llar per fundar una família, per contra, després de la jubilació és una bona oportunitat per començar a planificar el futur d'una etapa en què trobar la millor solució per seguir gaudint de la major autonomia personal. Assumint també, que l'edat és una condició que crea una circumstància concreta.

 

 

sentir-te com a casa

 

 

Vivint en un pis tutelat podràs despreocupar de la realització de les tasques de la casa que en tants moments resulten monòtones i avorrides. Gaudeix de la comoditat de tenir una llar en perfecte estat de revista i pot delegar aquestes tasques!

 

També pots sentir-te cuidat i atès per l'atenció del servei d'infermeria que t'ofereix la seguretat davant de possibles símptomes de malestar. Tindràs solucions per a tasques de manteniment davant de qualsevol possible avaria.

 

A més de tot això, també gaudiràs de servei de restaurant en el qual provar nous sabors i receptes. És a dir, un ampli catàleg de possibilitats per a tu que va a sumar coses bones perquè a major nombre d'opcions, més llibertat de triar allò que et ve de gust.

 

 

Tu prens les decisions sobre el teu futur

 

En viure en un apartament tutelat, tu decideixes la teva agenda, tu organitzes el teu temps perquè tu ets amo i responsable del teu destí sempre. Tens la voluntat de planificar els teus horaris per concretar què vols fer avui, quines activitats gaudir demà i qui vols que et visiti el proper cap de setmana. És a dir, no tens cap límit extern que et condicioni d'una manera negativa.

 

De fet, aquest entorn de benestar, és perfecte per fomentar els vincles familiars, però gaudint sempre del teu propi espai. Un espai propi que és una necessitat ja que, més enllà de l'essència social de l'ésser humà, el desig de soledat i individualitat també és una màxima de la realització.

 

 

futur

 

 

Els grans d'avui en dia, han evolucionat respecte de les generacions passades. Són persones actives que han integrat el llenguatge tecnològic en el seu estil de vida, persones que han assimilat molts canvis i s'han adaptat amb actitud positiva a totes les novetats socials en què el llenguatge digital cobra protagonisme. Gaudeixen d'una gran qualitat de temps gràcies a l'increment de l'esperança de vida i que, per tant, mantenen salut física i psicològica després de la jubilació.

 

Molts grans gaudeixen, en iniciar aquesta etapa d'oci personal, d'una llibertat plena per organitzar plans, realitzar viatges, aprendre coses noves, practicar una afició, conèixer nous amics, fer plans culturals i practicar exercici físic. Viuen aquest moment amb la convicció que és un regal celebrar el moment present, vivint en una llar que és una resposta a les necessitats de la gent gran del segle XXI.

 

És a dir, els apartaments tutelats s'adapten a l'estil de vida d'aquells grans que valoren la seva llibertat i la seva autonomia com a valors essencials a què no volen renunciar. Et sents identificat amb aquest estil de vida?

 

Viure en un entorn de seguretat

La llar és un dels principals pilars del desenvolupament personal, és a dir, aquest espai propi crea un arrelament i seguretat. Viure en un pis tutelat no vol dir renunciar a la teva propi espai sinó obrir-te a nous serveis que poden donar-te una solució a noves circumstàncies personals que són una conseqüència lògica de l'edat.

No obstant això, hi ha moltes formes diferents d'interioritzar l'edat. La data de naixement no determina com se sent una persona. I cada vegada són més el grans que són joves d'esperit. Si tu també vols decidir per tu mateix el teu futur per a gaudir de la major autonomia possible durant molt de temps, comença a prendre decisions ara i visualitza com t'agradaria que fos el teu demà.

 

Porta a terme decisions que connectin amb aquesta meta que vols aconseguir. Disposem de pisos de lloguer i en venda situats a Barcelona. Aquí pots fer el que tu vulguis en tot moment.

 

Així com quan una persona viu a casa té la possibilitat de convidar a amics i rebre visites per gaudir en la intimitat de la casa de tertúlies i plans compartits en agradable companyia, aquesta mateixa llibertat és el pilar fonamental del model de convivència d'apartaments per a persones grans.

 

 

 

L'amistat és un dels principals regals per mantenir una ment activa i positiva. Doncs bé, els pisos tutelats també creen un marc d'interacció en el qual poden sorgir noves amistats, nous llaços que creen un arrelament al cor per viure el present amb emocions agradables.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento