Barcelona: el teu pis tutelat en una Ciutat Amiga de la Gent Gran

Dimecres, 12 de Juliol de 2017

 

L'augment de l'esperança de vida a la població és un fet que mostra l'èxit positiu de la medicina en benefici del benestar social. Ja que la felicitat no només es pot mesurar en termes de qualitat de temps, sinó també, de quantitat. Viure en un pis tutelat és una de les decisions que prenen moltes persones grans, que busquen una llar en el qual gaudir de la seva autonomia i independència, però comptant amb els millors serveis assistencials. Un lloc en el qual sentir-te com a casa, sense haver de patir un període d'adaptació difícil.

 

 

Si aquesta idea t'interessa, llavors, també t'agradarà saber que Barcelona entra a formar part de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb la Gent Gran. Una iniciativa molt positiva que defensa la importància de tenir cura d'aquest col·lectiu social mitjançant iniciatives destinades a promoure el desenvolupament i la integració.

 

 

pisos barcelona

 

 

Envelliment progressiu de la població

 

L'estructura de la piràmide demogràfica ha canviat molt en les últimes dècades. La piràmide de població es defineix ara per un increment en el nombre de persones grans i una reducció de la natalitat. De fet, la gent gran són el grup de població més important actualment. Però, a més, també ha canviat l'estil de vida de les persones que tenen més de 65 anys i ara gaudeixen d'una nova actitud davant la jubilació. L'actitud de l'esperit jove per sumar vida i il·lusions als anys.

 

 

Si abans l'entorn rural era una opció freqüent per gaudir d'un estil de vida tranquil, actualment, la gent gran també gaudeixen del ritme de la ciutat que ofereix un major ventall d'opcions d'oci, entreteniment cultural i serveis. Molts grans volen viure en una ciutat també durant la seva jubilació perquè aquest és l'estil de vida que han interioritzat des de sempre. Si aquest és el teu cas o et ve de gust gaudir de noves experiències, Barcelona pot ser la teva zona de confort.

 

 

pisos tutelats barcelona

  

 

Barcelona és una ciutat amiga de la gent gran

 

Barcelona també és una ciutat amigable amb la gent gran, per tant, viure en un pis tutelat situat en aquest entorn de pel·lícula t'ofereix l'avantatge afegit del context que dóna suport a la integració de les persones grans amb mesures pràctiques i concretes, gràcies a objectius que avancen en aquesta direcció.

 

 

La integració de la gent gran en la societat és un objectiu fonamental des del punt de vista del bé comú, ja que les persones que per la seva edat tenen tanta experiència que aportar poden convertir-se en un referent vital per als més joves. Per tant, una ciutat feliç és aquella en què l'edat és el de menys i les persones ho de més, de tal manera que no hi hagi cap tipus de discriminació per l'edat en l'imaginari col·lectiu, és a dir, de discriminació per edat. Una discriminació que pot donar-se a partir de falsos tòpics i prejudicis respecte de la vellesa.

 

 

En viure en un pis tutelat a Barcelona no només pots experimentar el benestar de viure en un centre totalment adaptat a tu ia les teves necessitats d'aquesta etapa tan important, sinó que a més, la pròpia ciutat de Barcelona ofereix aquest entorn amigable que es converteix en el teu nova llar. És a dir, una ciutat que compta amb infraestructures còmodes per a les persones jubilades.

 

 

 

 

Integració social de la gent gran

 

Les persones grans constitueixen una part molt important de la població a la ciutat de Barcelona. En concret, un total de 1.619.839 persones grans viuen en aquesta ciutat amb vistes al mar. Barcelona aposta per dur a terme pràctiques que afavoreixen l'envelliment actiu de la població, és a dir, posa en pràctica mesures de promoció de la salut.

 

 

pisos tutelats

 

 

Ja que l'augment de l'esperança de vida també ha portat una nova perspectiva en la cura del benestar. L'envelliment actiu té com a objectiu fomentar l'autonomia de la gent gran durant el major temps possible perquè puguin viure el seu moment, desenvolupar les seves relacions socials, gaudir del present amb activitats gratificants i tenir un bon nivell de felicitat. Barcelona t'ofereix aquest escenari de creixement personal.

 

 

L'amistat és un dels ingredients més importants en la vida d'una persona. No importa l'edat que tinguis, l'amistat és un tresor necessari per a tu. Tot ésser humà necessita donar i rebre afecte, compartir. No obstant això, el context social influeix en la pròpia situació personal de les persones grans.

 

 

 

Avantatges de viure en una ciutat amigable

 

Algunes persones se senten soles i aïllades en el seu entorn. No obstant això, una ciutat amigable ofereix un marc de referència no només perquè la gent gran tinguin la possibilitat real experimentar alts nivells de felicitat, sinó també, per crear un context d'amistat intergeneracional.

 

Són molts els ingredients que milloren la qualitat de vida a viure en un entorn que gaudeix d'ingredients essencials com els que pots llegir a continuació. Espais naturals per passejar i gaudir del bon temps. Llocs agradables que conviden a respirar l'aire pur ia practicar exercici físic. Els parcs també es converteixen en punt de relació social ja que pots conèixer gent nova en acudir amb freqüència a una zona verda i seure en un banc per llegir una revista, per exemple.

 

 

majors salut

 

 

Aquest aspecte és de vital importància per prevenir l'aïllament que afecta no només a la salut física, sinó també, psicològica. Un altre servei vital és el que et dóna la possibilitat de tenir una bona xarxa de transport urbà que et permet desplaçar-te amb comoditat d'un punt a un altre de la ciutat amb un ampli marge d'horari. Un servei que millora la teva qualitat de vida en facilitar els teus desplaçaments d'un punt a un altre.

 

 

 

En definitiva, una cultura social basada en el respecte cap a les persones grans no només pel seu passat, sinó també, pel seu present i el seu futur. Sentir-te com a casa quan gaudeixes d'una ciutat que et abraça emocionalment amb la seva llum i que, a més, et permet gaudir com a resident de la bellesa d'un entorn que moltes persones gaudeixen com a turistes al llarg de l'any.

 

 

 

 

La importància de la ubicació d'un pis tutelat

 

Per aquesta raó, viure en un pis tutelat a Barcelona també t'ofereix l'avantatge afegit de formar part d'una ciutat amigable que potencia emocions de felicitat com la il·lusió, la motivació interna, l'esperança, la gratitud i la pau interior. Una ciutat on no existeix la rutina entesa en termes negatius.

Però, també, Barcelona t'obre portes de turisme cultural i gastronòmic. Un univers de sensacions que suma alegria vital als anys. La iniciativa de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb la Gent Gran dóna veu als que es troben en aquesta etapa vital i que per la seva posició tenen tant coneixement que aportar als altres. Persones com tu, o com el teu pare o la teva mare.

Com influeix l'entorn en la salut

 

Hi ha una relació directa entre l'entorn en què viu una persona gran i com se sent en el seu dia a dia. Si la casa és un lloc important com a esfera d'intimitat, un espai que en aquesta etapa pots trobar en els apartaments per a majors a Barcelona, la ciutat també és essencial com a marc de somnis, realització de plans quotidians, entorn de socialització, vivència d'emocions socials i també, emocions estètiques.

Ja que la contemplació dels llocs més bonics de Barcelona produeix aquesta admiració que causa goig en si mateixa. Una ciutat que et resulta còmoda, accessible i feliç, ingredients necessaris per tenir la condició de ser un entorn amigable amb la gent gran. Un entorn en el qual pots ser protagonista de la teva pròpia vida.

L'equilibri entre la llar com a espai d'intimitat i la ciutat com a espai necessari de descobriment i experimentació del món, és una equació de felicitat constant. En triar un pis tutelat no només pots analitzar el catàleg de serveis que t'ofereix o la qualitat de les instal·lacions, sinó també, la ubicació en la qual està situat.

El lloc en el qual es troba un apartament tutelat, igual que ocorre amb una casa, pot sumar un valor afegit a l'estada. I això és el que passa amb la possibilitat de viure en un apartament tutelat a Barcelona.

pisos tutelats barcelona

 

Ser feliç després de la jubilació

Cada vegada més persones grans consideren que el temps després de la jubilació és el més feliç de la seva vida. Per la senzilla raó que aquest moment et posiciona davant d'un context de llibertat de temps, lliure de l'obligació del treball. Tens total llibertat per organitzar la teva agenda i explorar noves possibilitats de desenvolupament personal. Barcelona, com a ciutat amigable, t'ofereix molts estímuls de felicitat. Activa la ment i el cor en posar a la teva disposició els millors mitjans per sumar il·lusió als anys i donar ales al cor. Per aquesta raó, és un avantatge que puguis triar un pis tutelat en una ciutat que és la teva amiga. Pisos tutelats per iniciar una nova etapa.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento