El que Wikipedia no explica sobre els pisos tutelats per a gent gran

Dimecres, 20 de Maig de 2015

Daniel té 70 anys. Fa cinc que va deixar la seva empresa familiar en mans dels seus fills i ara gaudeix de la vida i el temps lliure, dels seus fills i els seus néts, dels seus amics ... La seva dona, Montserrat, encara no s'ha jubilat de la seva feina com a funcionària, però, als seus 55 anys, ja pensa en un recés pròxim i en compartir amb el seu marit aficions, viatges i temps junts. Actualment, viuen al centre de Barcelona i tenen una bona posició econòmica, que els permet, per exemple, comptar amb una assistenta per a les tasques de neteja de la llar o un jardiner per mantenir el seu parc privat.

 

No obstant això, Daniel i Montserrat són molt previsors i ja han començat a pensar com serà el seu futur. Tenen clar que volen continuar vivint al centre de la ciutat, com porten fent tota la seva vida, i no volen dependre de ningú, a més de comptar amb facilitats i comoditats que els permetin gaudir del seu dia a dia de manera feliç, tranquil·la i sense sobresalts. Després de molt buscar, decideixen assessorar-se i tots dos comencen a pensar que la millor opció pot ser la de instal·lar-se en algun dels pisos tutelats per a gent gran existents a la capital catalana.

 

 

pisos tutelats

 

I és que aquest tipus de pisos són els escollits per cada vegada més persones grans, que volen mantenir o, fins i tot, millorar la seva qualitat de vida; alhora que segueixen conservant la seva autonomia, llibertat, intimitat i independència. La cada vegada major esperança de vida entre la població i el seu envelliment fan necessari que les empreses ofereixin solucions adaptades als nous grans, actius pel que fa a la seva vida diària i oci es refereix.

 


Els pisos tutelats per a gent gran són sempre independents. Compten amb serveis d'atenció permanent i amb una sèrie de serveis i activitats que afavoreixen el desenvolupament personal, la integració social, la seguretat i les cures mèdiques i sanitaris necessaris. Cal destacar l'alarma mèdica 24 hores; els serveis d'infermeria, fisioteràpia, podologia o perruqueria; la teràpia ocupacional; el club social; la biblioteca; i la sala d'informàtica.

 

independència

 

Són només per a persones autònomes o també per a discapacitades? Les instal·lacions estan adaptades a les persones grans, amb algun tipus de discapacitat o sense. Hi pisos de totes les mides: estudis, habitatges o apartaments; amb un o dos dormitoris, saló, cuina i un bany adaptat. Tots disposen de telèfon, connexió a Internet i televisió. La decoració és familiar i pot ser personalitzada pels inquilins, fins i tot, amb el seu propi mobiliari. Per descomptat, aquests pisos són aptes tant per a persones autònomes com amb dependència. Per a això, compten amb ascensor, banys amplis i amb mesures de seguretat, supressió de barreres arquitectòniques, etc.

 

On se situen aquestes cases? Els pisos es troben dins d'un complex que posseeix zones comunes de Bar: extensos jardins per passejar, locals on reunir-se amb els veïns i passar una agradable estona i, fins i tot, en alguns casos, instal·lacions esportives (piscina o gimnàs amb aparells destinats a la gimnàstica per a gent gran). Com no podia ser d'altra manera, els residents poden entrar i sortir de l'habitatge lliurement, així com rebre visites de familiars o amics quan ho desitgin. També poden contractar servei de neteja o ajuda domèstica (en major o menor grau), en funció de les seves necessitats i desitjos.

autonomia


L'alternativa dels pisos tutelats és la millor per als més grans, com Daniel i Montserrat, que volen mantenir la seva llibertat, autonomia i seguretat. Amb ella, els grans poden continuar gaudint d'una vida activa, lliure i plena.

 

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento