Viu en un pis tutelat i oblida't de l'estrès!

Dimarts, 9 de Octubre de 2018

Viure relaxat i amb una independència plena és possible en un pis tutelat. En Artami creiem que encara hi ha la falsa creença que no són llocs encertats, però, res més lluny de la realitat. Es tracta d'apartaments individuals amb serveis molt variats que s'adaptaran a les teves necessitats d'una manera increïble i amb moltes comoditats.

 

Dins d'aquests serveis podem destacar entre d'altres, les sales per a massatges que aportaran uns beneficis increïbles per a la teva salut, els serveis de neteja que et evitaran un esforç extra o els de restauració. Oblida't de cuinar!viu en un pis tutelat

 

Què és un pis tutelat?

 

Un pis tutelat és més un habitatge que ofereix atenció i serveis personalitzats per a les persones que vulguin viure amb una comoditat extra. Això sí, tot i que en alguns casos requereixi de cert suport pel personal sanitari i clínic, no vol dir que l'habitant no disposi d'una autonomia plena i intimitat. Si optes per aquest tipus de domicili, has de saber que no hauràs de preocupar-te per netejar, per preparar-te el menjar o per qualsevol tipus d'ajuda o servei que puguis necessitar.

Es tracta d'una casa amb unes grans alternatives per al teu estil de vida ja que seguiràs sent plenament autònom, però amb unes condicions espectaculars. La convivència passarà a ser més regular i perllongada, i això contribueix a augmentar la teva autoestima i seguretat en tu mateix.

Aquests pisos tenen unes característiques especials, per això, del seu manteniment i legislació s'encarreguen els ajuntaments i les comunitats autònomes (cadascuna d'elles amb tràmits legals o burocràcies diferents).

 

Característiques d'aquest tipus de cases

 

Aquests apartaments amb serveis solen estar situats en sòl urbà, el que facilita l'arribada i la sortida per a acudir a tot tipus d'activitats. Per aquesta mateixa raó, les persones que viuen en aquests apartaments solen tenir accés de manera directa cap als serveis de la comunitat i els equipaments més importants. L'accés sempre cobra importància en aquestes cases perquè el seu arquitectura està pensada precisament perquè es compleixin els principis més adequats.

 

Un tema molt important que pot preocupar és la comunicació i la comoditat. Doncs bé, no hi ha motiu per preocupar-te per això, ja que els transports públics es troben molt propers a casa teva, el que et permetrà un accés fàcil i de manera ràpida. Cada pis tutelat disposa d'unes característiques diferents, però la mitjana et pot dir que aquests domicilis presenten una capacitat d'entre 5 i 12 places. Però com sabràs, tot dependrà de les característiques acordades sota els ajuntaments i les comunitats autònomes.

 

També tindràs una atenció personal impecable. Això és així perquè els apartaments amb serveis t'oferiran en tot moment l'atenció que et mereixes. Els professionals que treballen en aquests serveis tenen una vocació enorme per ajudar i sempre estan pendents que tot estigui a gust de l'habitant, i tot és supervisat amb minuciositat. A més, no hi ha cap moment per la solitud ni per la tristesa ja que es realitzen sovint activitats comunitàries per fomentar la cooperació, les relacions socials i la integració dins d'un mateix grup social.

 

Com pots veure, tot són avantatges i comoditats i en això ens centrarem en el proper apartat.

 

Avantatges dels apartaments amb serveis

Entre els avantatges que destaquem apareixen els beneficis psicològics, ja que en aquest tipus de llars dels usuaris no només se centren en viure a casa, sinó que han de mantenir una actitud positiva per afrontar el dia a dia i, per això, s'ha de fomentar l' treball en equip amb altres usuaris del mateix habitatge per aconseguir els recursos oferts (com una mena de joc i recompensa).

 

Un altre benefici és l'experiència vital que pots desenvolupar en un pis tutelat. Per res importa l'edat i, per aquest motiu, es realitzen tasques d'aprenentatge perquè la memòria i el sentit comú quedin intactes. És una bona opció per a acceptar la discapacitat com una via de viatge espiritual i no un impediment social.

 

Un últim avantatge que has de conèixer a l'hora d'adquirir un pis tutelat és que augmentaran les teves ganes per la vida i el contacte amb l'exterior. En tot moment et guiaran psicòlegs i metges per treballar conjuntament amb tu en les capacitats que et falten per desenvolupar o què és el que s'ha de controlar. A més, de cara a futurs treballs o activitats d'oci tampoc serà això un problema. Els serveis dels pisos tutelats estan totalment preparats per a tu i t'ajudaran en el que necessitis. Hi ha una eterna complicitat entre el propietari del pis i l'equip que està darrere perquè tot surti bé.

 

avantatges pis tutelat

 

Com s'aconsegueix l'accés a un habitatge tutelat?

 

No és una cosa fàcil d'aconseguir, però, si realment tens una discapacitat, no hauria d'haver cap inconvenient a aconseguir-ho. En primer lloc, és imprescindible posseir una discapacitat reconeguda del 33% i tenir un certificat vàlid que aporti seguretat d'aquesta discapacitat. El més comú és tenir una edat avançada per a poder sol·licitar un pis tutelat. Encara que això pot variar segons les diferents circumstàncies que s'acreditin i el que consideri oportú en el seu moment la legislació dels ajuntaments.

 

També se sol tenir en compte que l'usuari presenti una autonomia plena per a poder viure sol. Es farà una entrevista prèvia per conèixer l'historial mèdic i personal de la persona en qüestió, atenent en primer lloc la seva motivació de cara a aconseguir aquest habitatge. Una vegada que es valori que ets una persona apta per a aquest tipus d'habitatge, se't assignaria una en relació amb les necessitats que tens i els beneficis que ofereixen cadascuna d'elles, ja que hi ha diferents tipus d'habitatges tutelats.

 

Hi cures d'infermeria les 24 hores del dia

 

La salut és el més important que existeix i, per aquesta mateixa raó, hi ha un equip d'infermeria a la teva disposició per a qualsevol moment del dia, sense importar l'hora. Es disposa d'un equipament prou preparat com per poder dur a terme tècniques professionals i tractaments que requereixen d'unes agulles especials.

En un moment donat, tu, com a pacient, pots necessitar cures i es realitzen de manera efectiva. L'equip ofereix cures sense dolor i les porten a terme mitjançant punts de sutura, que solen donar uns resultats molt bons. També es va per dur a terme anàlisis de sang i / o d'orina perquè així el pacient no s'hagi de desplaçar. Els primers auxilis, com sabràs, són molt importants de cara a una emergència i, per la teva seguretat, disposaràs d'un gran equip sanitari que contribuirà a guanyar en temps i en rebaixar les dolències. De la mateixa manera, es realitzen electrocardiografies. La idea principal és que puguis viure sense preocupacions en el teu pis tutelat.

 

infermeria pis tutelat

 

Com funcionen els serveis de neteja i higiene?

La neteja i la higiene és fonamental per al desenvolupament de qualsevol persona i per afavorir un ambient sa i fora de desordre. Els beneficis que s'obtenen quan una casa està neta són molts. Entre ells, afavorirà la teva autoestima i les ganes de voler seguir vivint en aquesta casa. Però tot es realitza d'una manera còmoda i sempre pensant en la teva tranquil·litat, perquè et puguis oblidar l'estrès.

A més d'una neteja adequada i un ordre generalitzat a casa teva, també la teva roba quedarà perfectament rentada i planxada, el que t'ajudarà per afrontar un nou dia amb noves robes de combinar i amb un gran somriure. S'ha acabat preocupar-se per la bugada!


Sabies que la independència forma part d'un procés vital?

Tal com llegeixes tenir el teu propi espai és símptoma d'identitat i d'intel·ligència. Igual que els nens creixen, els grans també ho fan i aconsegueixen una autonomia que t'ajudarà a sentir-te útil i vàlid com a ésser humà. En tenir contacte amb altres persones del seu mateix entorn de salut (veïns dels habitatges tutelats) et sentiràs com un ocell al vol i d'aquesta mateixa manera repercutirà en la teva salut. El cos somatitza tot i cada vegada que et trobis bé i fort, podràs aconseguir tot el que et proposis.


El menjar ja deixarà de ser un problema

Aquesta afirmació és certa a causa de que el teu apartament té una cuina pròpia que s'adapta a les teves necessitats. Molts dels habitatges inclouen aquest servei en el seu preu total i altres hauràs de pagar una certa quantitat de diners. Això sí, la quantitat és molt baixa i raonable i els menús o plats de menjar es serveixen sempre al menjador i tu com a propietari de l'habitatge, sempre tindràs un lloc reservat.

En el cas que vulguis anar acompanyat d'amistats, família o parella, també tindran els seus llocs reservats.

menjar en pisos tutelats

Qualitat de vida i benestar

Adquirir un d'aquests pisos és sinònim de qualitat i benestar ja que, arribat a un punt de la vida, és important saber despreocupar del que t'ha preocupat tota la vida. Ja sigui per comoditat o per malaltia, sempre pots acudir a l'ajuntament i preguntar com funcionen aquests pisos i la burocràcia que es demana per a ells. No oblidis abandonar mai la teva formació com a ésser social i enfortir les teves relacions interpersonals.

Des Artami, volem transmetre la idea que els pisos tutelats són la millor opció per a tu, si tens algun dubte o consulta no dubtis en contactar-nos.

 

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento