Pisos tutelats, l'últim en serveis per a gent gran

Dimecres, 4 de Novembre de 2015

 

Et sents jove i actiu. Tens una ment prodigiosa i, sobretot, ganes de fer milions de coses. Gaudeixes entrant i sortint i la teva independència és el tresor més preuat que tens. No obstant això, els anys no passen en va. Comences a cobrar consciència que, aviat, començaran les xacres i potser una ajuda que et garanteixi autonomia i qualitat de vida sense renunciar a la teva autonomia no vindria malament. Vols molestar el mínim possible a familiars i amics i envellir no sent un destorb per a ningú. Al cap ia la fi, et mereixes una jubilació daurada. Te l'has guanyat després d'una llarga vida laboral plena d'esforç, constància i èxit. Ara, els pisos tutelats o apartaments amb serveis per a gent gran t'ofereixen una àmplia gamma de serveis per a complir amb els teus somnis.

 

 

Vostè porta una vida molt prolífica en relacions socials i gaudeix anant a l'òpera, assistint a exposicions o, simplement, xerrant en una conversa distesa amb els seus antics col·legues de professió. Vol conservar la seva independència intacta tractant de garantir-se una salut de ferro que li permeti desenvolupar amb autonomia la immensitat de plans que li queden per complir. No obstant això, observa com ni els reflexos de joventut ni l'agilitat mental són els mateixos que fa uns anys. Les característiques pròpies del pas del temps s'estan obrint camí.

 

 

Si encara no coneix les prestacions d'aquests apartaments amb serveis, aquesta és la seva oportunitat per a això. En les properes línies, llegirà tot el que necessita saber abans de decantar-se per un pis tutelat on construir la seva nova llar i emprendre el seu projecte vital definitiu.

 

 

 

Pisos tutelats

  

 

 

  

Per què neixen els pisos tutelats?

 

 

Que la població espanyola està envellint és una realitat, fins al punt que avui es parla del "envelliment de l'envelliment" per referir-se a les persones que sobrepassen amb escreix el llindar dels 80 anys d'edat. Les comunitats autònomes, en virtut de l'article 148.1.20 de la Constitució Espanyola, han desenvolupat un nou marc legislatiu per trobar una alternativa privada als clàssics centres per a majors tutelats per les administracions públiques, amb severs problemes per donar resposta a una demanda creixent de serveis sociosanitaris que garanteixin el confort dels nostres majors.

 

 

En l'actualitat, una quarta part de la població europea té més de seixanta anys i, en els propers vint, aquesta xifra es multiplicarà per dos. L'arribada a la vellesa no és una qüestió intranscendent, tenint en compte que els avenços en matèria sanitària estan allargant la nostra vida i tots imaginem passar per la seva fase final amb totes les prestacions i atesos al cent per cent.

 

 

En aquest sentit, han sorgit iniciatives privades perquè els grans amb alt o molt alt poder adquisitiu puguin llogar o comprar un habitatge en les zones més exclusives de les seves ciutats, conservant la seva llibertat i nivell de prestacions.

 

 

 

Conservar nivell prestacions

  

 

 

 

Què són els pisos tutelats?

 

 

Amb la vocació de servir a la gent gran perquè se sentin protegits, cures i monitoritzats, han nascut els pisos tutelats o apartaments amb serveis, que s'alcen com una referència del sector perquè la gent gran encarin la seva jubilació amb optimisme.

 

 

Els pisos tutelats estan equipats amb altes dosis d'humanitat i amb una filosofia clara: els seus amos o llogaters posseeixen en tot moment el control de les seves vides. En definitiva, que ningú els digui o vigili sobre els seus horaris d'entrada i sortida; que tampoc reben pautes i horaris sobre jornades de visita de familiars i amics o que tampoc els imposin els clàssics tocs de queda que sí s'estableixen en altres serveis per tenir cura de persones grans.

 

 

Els pisos tutelats són, en definitiva, immobles a l'avantguarda de la cura d'aquests grans que ofereixen una àmplia varietat de servei per facilitar la vida a persones que, tot i valent-se per si mateixes, necessiten vigilància i cures extra.

 

 

 

  

A qui van dirigits?

 

 

Passa amb freqüència que aquestes persones, disposades a adquirir un pis tutelat (a través de la seva compra o lloguer), no desitgen donar a conèixer el fet que s'estan fent grans o que les xacres comencen a manifestar-se en el seu cos. Ells, que sempre han gaudit d'una salut esplèndida i que res s'ha interposat en els seus horitzons, no conceben la idea d'haver de dependre de res ni ningú per envellir de la manera que volen. Ells i la seva pròpia família busquen fórmules que s'adeqüin a la seva idiosincràsia i exploren alternatives fins a trobar una que asseguri el seu confort sense haver de desvincular-se, necessàriament, de la seva primordial autonomia.

 

 

 

A qui van dirigits?

 

 

 

Les expectatives, obligacions i necessitats de les persones grans no són avui dia les mateixes que les de fa algun temps. Per fortuna, l'objectiu del progrés i desenvolupament social és alliberar els majors de càrregues familiars, encara que, a causa de les vicissituds econòmiques, no sempre pugui ser així. En qualsevol cas, un ampli sector de la població a punt de jubilar compta amb els recursos per adquirir un d'aquests pisos tutelats on envellir de forma còmoda, envoltats de veïns amb les seves mateixes inquietuds.

 

 

A més de ser-ho per a aquestes persones ja retirades, els apartaments amb serveis per a gent gran estan dirigits a aquells adults que són conscients que el pas del temps pot fer efecte en la seva salut fins empitjorar la seva situació física i mental global, tal com passa en un alt percentatge dels casos.

 

 

 

 

Quin tipus de serveis per a gent gran ofereixen?

 

 

Els pisos tutelats expliquen, com en una comunitat de luxe, amb servei de consergeria, seguretat i vigilància les 24 hores del dia, així com innombrables 'amenities' que garanteixen l'atenció extra que es mereixen els seus hostes. Per exemple, metges i infermeria, rentat i planxat de roba o organització d'activitats de lleure són alguns dels avantatges que la gent gran tindran a l'abast del seu domicili, sense haver de moure.

 

 

En primer lloc, un servei de consergeria 24 hores redueix els riscos, sempre latents, de patir pèrdues domiciliaris. Cal no oblidar que les persones grans, a causa de la minva de les seves facultats físiques, són més proclius a patir aquesta classe d'assalts, una cosa que els preocupa a ells i també als seus familiars. Pensar que hi ha una persona o persones encarregades de vetllar per la seva seguretat a qualsevol hora del dia suposa un alleujament per a tots ells.

 

 

Si vostè és un d'aquells grans que mantenen la seva salut rigorosament, enhorabona. No totes les persones de la seva generació poden assegurar-ho amb tanta contundència. De fet, el més freqüent és que demanin tractaments per regular les malalties i descompensacions pròpies de la seva edat: tensió, colesterol, tiroides, malalties cardíaques ... Pot resultar bastant tediós acudir al centre de salut amb regularitat i deixar de fer activitats molt més plaents que visitar el doctor. Per això, en aquests apartaments amb serveis sempre hi haurà un metge o infermer facultats per controlar la seva salut.

Servei mèdic

A més, ¿s'imagina no tenir ni tan sols de preocupar de posar rentadores i planxar els seus bruses o camises? Els pisos tutelats també compten amb un servei de bugaderia que inclou planxa, perquè pugui disposar de la seva roba sempre a punt per sortir al carrer sense una arruga. Posi la seva comoditat en mans professionals i assegureu-vos només de viure.


Igualment, pot gaudir d'innumerables activitats d'oci i esplai per mantenir la seva memòria a ratlla. Jocs, balls, teatre ... Una infinitat de possibilitats per fer la vida més suportable.

Cuinar pot resultar molt plaent ... I molt molest. Si pertany a aquest últim grup de persones a les que no els agrada manejar entre fogons, els apartaments amb serveis posen a la seva disposició un restaurant per alliberar d'això. Això no vol dir que vostè no hagi de sortir a comprar allò que esmorzi, coma o sopi amb regularitat i tingueu en compte que pot alliberar-se d'algunes o totes els menjars quan a vostè li vingui de gust.

I, el més important, conegui nous veïns en la seva mateixa situació: gent gran, famílies amb fills i néts, solters i solteres, vidus i vídues que podran comprendre'l com ningú. En els pisos tutelats té una oportunitat única per fer noves relacions amb els qui compartir les seves inquietuds i parlar de les seves coses. Museus, òperes, exposicions ... Segur que la seva ciutat està plena d'una vibrant oferta cultural esperant-los. ¡Surtin i gaudeixin de la vida!

Enrere va quedar ja el concepte que la vellesa és l'etapa més avorrida de la vida. Avui les persones grans que gaudeixen d'autonomia poden desenvolupar una ingent varietat d'activitats que els reporti satisfacció i alegries. Els majors ara es mostren "joves" i actius i sense càrregues laborals, cosa que els permet disposar del seu temps al seu antull. Decantar-se per un pis tutelat és, sense cap dubte, una opció de qualitat a l'hora d'amenitzar i assegurar la vellesa dels grans. Familiars i amics estaran desitjosos de celebrar aquesta idea amb aparences de felicitat.


Treure profit a les grans oportunitats està únicament en mans d'aquelles persones que saben aprofitar al màxim la vida, en el seu significat essencial.

 

 

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento