Personalitzar el teu espai en una casa tutelada - 1

Dimarts, 6 de Març de 2018

 

L'edat ens capacita per realitzar noves eleccions que ens motivin i desenvolupin les nostres capacitats cognitives. Així, quan molts objectius de la nostra vida han finalitzat serà el moment d'invertir temps en idees del nostre interès que van quedar pendents en el seu moment. Això repercuteix en el nostre benestar general, ja que ens prepara per adaptar-nos a les diferents situacions, reptes i dificultats del nostre dia a dia. A més pot ser un element clau per reduir els símptomes de la depressió i prevenir trastorns emocionals que s'associen a la gent gran.

seguir aprendiendo en tu piso tutelado

 

En aquesta línia, les activitats d'aprenentatge ajuden a adquirir nous coneixements a través de l'experiència i l'estudi, proporcionant interacció personal i incrementant les nostres relacions socials. Tot això ens permetrà sentir-nos estimulats i actius el que ens beneficia física i emocionalment. Els pisos tutelats ens ofereixen l'ambient perfecte per a això; un entorn confortable i agradable per submergir-nos en noves propostes educatives. Per això mitjançant el següent article volem donar-te alguns suggeriments per animar-te a seguir aprenent i creixent.

 

 

Programes universitaris per a gent gran

 

Reprendre estudis o iniciar-los a partir de l'edat madura possibilita el rejoveniment cerebral i col·labora en la prevenció de trastorns que apareixen en aquesta edat, com en el cas de la demència o la depressió per solitud o altres causes, demències. A més, ajuda a frenar l'envelliment prematur i s'activen nous papers socials.

L'anada que permet evolucionar sense importar l'edat és pensar que mai és massa tard per començar a gaudir de la vida d'una altra manera. Cada canvi de cicle vital convida a provar noves experiències ia crear expectatives diferents sense la tensió que et provocava en altres etapes de la vida. Així, els programes universitaris per a gent gran estan orientats a facilitar el benestar a través de l'adquisició de nous coneixements que afavoreixin la cultura i la reflexió. Les accions que es poden realitzar aporta beneficis reals com, per exemple, despertar les emocions, descobrir persones afins, sentiment de pertinença, experimentar noves formes de ser i estar. En definitiva, s'accedeix a parts d'un mateix que es desconeixien.

 

Cursos-universitarios-en-tu-piso-tutelado

 

 


La majoria de les persones asseguren que el pilar fonamental per a incorporar-se a la universitat va ser la motivació per obtenir coneixements; en segon lloc, l'afany de superació, i finalment, la curiositat va ser el motor que va encendre la idea. L'impuls primordial és la retroalimentació, és a dir, el contacte amb la diversitat i contemplar la possibilitat de sentir-vitals per posar els coneixements en pràctica en la seva vida diària és l'impuls més gran. Perquè, realment, no es tracta només d'ocupar el temps, sinó que sigui productiu per als nostres interessos.

Entre els molts que ens ofereixen les universitats estan els tallers literaris temàtics sobre història, qualitat de vida, periodisme, anàlisi cinematogràfic, noves tecnologies i conferències diverses sobre assumptes d'actualitat.

Cursos d'idiomes

La formació en nous llenguatges t'ajuda a desenvolupar altres aptituds davant la vida i posen a prova els teus talents. Tant els que volen aprendre per primera vegada una llengua com per als que volen completar-lo o perfeccionar obtindran major disposició de raonament i comunicació amb altres. Obriràs la teva ment per rebre trobades amb altres cultures.

Cursos de tecnologia avançada

Aprender-informatica-en-tu-piso-tutelado

 

Aquesta és una eina que ens apropa a altres persones que pertanyen a diferents generacions. La interacció que ens procuren les noves tecnologies amplia les nostres habilitats i comunicacions amb la resta del món. Internet és una eina que et permet connectar amb coneixements diferents que provoquen una obertura mental en tu.

 

 

Expandeix la teva energia física i mental

En l'actualitat, existeixen diferents disciplines per començar a practicar qualsevol esport que impliqui activitat corporal. Des de les més tranquil·les però efectives, com el ioga, el tai-txi o el pilates fins a les de major esforç físic, com són el pàdel o les aquàtiques.

 

Aquestes tècniques ens ensenyen com gestionar la nostra ment i cos per afavorir la nostra qualitat de vida a través del control de les nostres emocions i de l'autoconeixement. En els pisos tutelats s'ofereix aquesta possibilitat juntament amb altres, atenent a les necessitats i preferències de cada persona.


Llançar-se a provar nous balls

L'estímul dels sentits és important per socialitzar. Eleva l'autoestima i activa totes les parts del nostre cos, així com els nostres sentiments i emocions. La teràpia que exerceix sobre nosaltres ens ajuda a incrementar la voluntat per realitzar qualsevol repte que ens proposem. A més, vam comprovar una millora de l'autoimatge, pel que ens acceptem millor.

Experimentar amb les arts plàstiques

Aprender-artes-plasticas-en-tu-piso-tutelado

La creativitat és una font d'oportunitats per a desenvolupar tots els talents que, en moltes ocasions, tenim amagats. Provar diferents disciplines com la pintura, l'escriptura o qualsevol altra iniciativa estimula el concepte que tenim de nosaltres mateixos. La pràctica de qualsevol d'elles a través de tallers grupals activarà ressorts interns que activaran la teva imaginació.

Explorar nous paisatges

El contacte amb altres persones enriqueix les teves inquietuds personals i culturals. Programar tant viatges curts com llargs habilita teus sentits sensorials i desterra les rutines. Nous horitzons s'estenen per percebre altres possibilitats que no estaven explorades.

activitats gastronòmiques

Els cursos de cuina o de cultura gastronòmica són una altra opció que aviven els sentits interns i externs. També t'ofereixen la possibilitat de conèixer a noves persones que comparteixen les teves mateixes inclinacions. En aquests moments és quan sorgeixen noves probabilitats per contactar amb realitats diferents. Et aportaran noves idees per enfocar aquest nou cicle.

Aprèn actituds per gaudir de la vida

Aprender-informatica-en-tu-piso-tutelado

Hi ha un element clau que hem d'aprendre per seguir gaudir de la nostra vida a qualsevol edat. I és que diferents estudis assenyalen que l'edat no és una cosa que ens condicioni, ja que la vida és qüestió d'actitud. Els experts recomanen integrar les següents recomanacions. Llegeix-atentament i practícalas cada dia de la teva vida. Els canvis que provoquen en les persones són molt efectius i beneficiosos:


1- Allunya't dels pensaments negatius

Cada persona té la capacitat de triar quins sentiments manté i quines descarta. Només és qüestió d'anar canviant hàbits que no ens beneficien. Tingues clar que pensaments nocius són l'element més important per no sentir-te bé A més, aquest tarannà afecta els que t'envolten. Realment, si ho penses, veuràs que la majoria de les persones trien envoltar d'altres que no estan lamentant constantment.

2- Desenvolupa el sentit optimista

Ser positiu accentua el bon humor i potència l'estat d'ànim. Utilitza paraules que sempre involucrin sentiments positius. Una bona tècnica per apropar a altres persones és el somriure. Practica habitualment perquè funciona. Al final es tracta de gestionar la naturalesa anímica de cada un.

3- Opta per ser proactiu

Prendre la iniciativa sense esperar que ningú ho faci per tu és el que s'anomena ser proactiu. Impulsar les teves idees per tu mateix t'aporta experiències que, en molts casos, et reporten sorpreses que et revitalitzen i s'aproximen al teu costat persones afins.

4- Viu cada dia com un regal

Gaudir cada moment que et regala el present. Tot està davant teu perquè puguis percebre la vida amb tots els sentits. En els apartaments per a majors tens l'oportunitat de compartir situacions diferents que impulsen la teva vida. Totes les comoditats que t'ofereixen els pisos tutelats et permeten gaudir d'una nova visió de la vida amb tota l'energia física i emocional que disposes en aquesta nova etapa. Aquest sentiment et dóna l'oportunitat de viure de manera diferent mantenint la teva independència sense preocupar-te per la teva seguretat. Recorda que el motiu principal de la teva vida sempre ets tu.

Actitud-en-la-vida-en-tu-piso-tutelado

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento