Personalitzar el teu espai en una casa tutelada

Dimecres, 7 de Febrer de 2018

 

Els pisos tutelats són unes alternatives idònies perquè la gent gran gaudeixin de la seva vida sense perdre qualitat de vida.

 

Es tracta d'uns apartaments en els que tindran cobertes totes les seves necessitats bàsiques. Ens referim, en aquest aspecte, a les assistències mèdiques i de seguretat que tan oportunes són en aquests moments de les seves vides.

 

Per tant, són solucions molt interessants tant per a ells com per a les persones que els volem. Ens quedarem més tranquils, ja que assegurarem el seu benestar i ells podran estar integrats en un àmbit que compleix amb totes les condicions que ells requereixen per seguir realitzant-se. I és que la recerca de la realització personal no s'atura a aquestes edats. Tot el contrari: és una de les claus del concepte envelliment actiu. Un concepte en el qual creiem de manera honesta.

 

 

decoració cases tutelades

 

A continuació, t'expliquem quins avantatges t'aporta apostar per aquests pisos. Segueix llegint, ja que el que concretament t'anem a explicar en aquest post, t'interessa.

 

 

  

 

Com pots personalitzar els apartaments per a gent gran?

 

En la línia de garantir que l'envelliment actiu (l'adaptació amb la major dignitat possible i sense deixar de fer activitats físiques i mentals a les condicions pròpies de la vellesa) serà una realitat viable, personalitzar els espais individuals es convertirà en una raó més que contribueix a això.

 

En el sector de l'assistència donem la importància que mereix a tot el que pugui ajudar a la gent gran a portar una vida plena. Per això, creiem en l'aportació que pot significar l'envelliment actiu la personalització de l'espai en el qual va a residir la persona gran.

 

Sens dubte, donar-li el seu toc personal farà que el senti com més propi, que és el que també es tracta d'aconseguir quan ens vam decantar per aquesta opció vital. Aquesta possibilitat d'estar en un lloc que s'assembli, en la mesura del possible, al seu entorn de sempre contribueix d'una manera molt notable a augmentar l'autoestima de la gent gran. I uns grans amb un estat d'ànim bo seran, lògicament, persones que disfrutaran d'un sistema immunològic més fort. Per tant, seran residents que tindran menys probabilitats de caure malalts. En definitiva, si ells estan més satisfets, tots estarem més tranquils i contents.

 

 

salut pisos tutelats

 

Pel que fa a la personalització concreta de l'espai vital, el marc comú dels pisos tutelats deixa total llibertat, com no podia ser d'altra manera, en el pla de la decoració privada de cadascuna de les cases. De fet, aquesta és una de les màximes d'aquests apartaments: la conjunció de serveis comuns i autonomia individual.

 

Així que el procés de decorar aquestes estades pot ser una bonica excusa per fer alguna cosa en comú amb aquests éssers estimats. No pensem en la mudança com un destorb, sinó com un procés que val la pena en si mateix. Una activitat que pot ser enriquidora. Es tracta, al cap ia la fi, d'una ocasió per posar en ordre moltes coses. Coses que es necessiten i d'altres que no ens fan tanta falta. Pot arribar a convertir-se en un autèntic punt d'inflexió a l'hora de començar una nova etapa vital.

 

Tingues en compte que una mudança va servir fins i tot per rememorar vivències passades i posar en ordre molts records. Et trobaràs amb fotos i objectes que et traslladaran a altres temps. Així que anticipa't i ajuda a que els teus grans visquin aquest procés en positiu. A part, podràs donar un cop de mà garbellant el que necessiten. Això sí, respectant sempre les seves decisions.

 

 

mudança pis tutelat

 

 

En general, els podràs ajudar a organitzar tot el procés, atès que, per les seves condicions físiques, no és una feina de la qual es puguin ja encarregar en solitari. D'altra banda, hi ha un altre aspecte interessant que podem aprofitar en les mudances. Una qüestió, la de la solidaritat, que també resulta d'allò més enriquidora. I és que el sedàs dels objectes innecessaris té el revers de poder regalar-los a persones que ho puguin necessitar més que nosaltres. Hi ha associacions benèfiques que no dubtaran a fer-se càrrec del seu repartiment solidari i passar-se a recollir-los. Serà -no tinguis dubtes- un procés en el que guanyarem tots. A part, una altra possibilitat a sospesar és la de vendre alguns objectes valuosos que no ens interessi tenir amb nosaltres. Hi ha, per exemple, mobles antics, com els d'estil vintage, que avui dia arriben a un alt preu en el mercat dels amants d'aquests articles. Així que valora també aquestes operacions, ja que puguin suposar uns ingressos que vindran molt bé per millorar les condicions de vida dels nostres majors.

 

Un cop transformats els eventuals trastorns d'una mudança a un procés entretingut i enriquidor, és el moment de pensar en com personalitzar de manera concreta les habitacions de la casa. Novament, es tracta d'un procés que podem fer junts. En aquest sentit, una de les claus que se solen considerar és no trencar amb l'entorn en què vivien les persones grans. Per tant, podem fins i tot intentar "clonar", si és que els agradaven moltíssim, els seus antics espais vitals. Això no és tan difícil, ja que pots triar, per exemple, pintar les parets amb els mateixos colors que tenien a casa anteriors. Una altra idea que pots valorar és la de pintar-les amb els tons que els experts en decoració et aconsellin a l'hora de potenciar els estats d'ànim. De tota manera, com estem referint-nos a customitzar un espai personal i intransferible, més enllà dels teus consells i els que et puguin aportar els especialistes, deixa la decisió última sobre això en mans dels protagonistes. La gent gran tindran l'última paraula.

 

A més, et donem una altra idea que ho has de deixar de banda. Què és més personal que decorar la casa amb fotos i un altre tipus d'imatges que recordin als nostres majors els episodis més feliços de les seves vides? Ajuda'ls a triar-les, posar-los el format corresponent (quadre, vinil, etc.), emmarcar, col·locar-les i altres. Sense cap dubte, aquesta serà una de les feines de les que més aneu a poder gaudir junts.

Aquestes fotos, per la seva banda, podran ser col·locades en diferents estances de la casa. Són molt útils en el saló o el dormitori, però també al rebedor o un suro que es disposi a aquests efectes. En aquests últims casos, a més, seran unes magnífiques raons perquè els visitants se sentin interessats a comentar i obrir converses sobre el que aquestes fotos signifiquen. I, de forma general, serviran per traslladar els residents a moments feliços de les seves vides i aixecar el seu estat d'ànim.

No s'acaben aquí les recomanacions que podem aportar-te a la decoració interior d'aquests apartaments tutelats. Com tots sabem, tenir plantes a casa és altament aconsellable. Les plantes proporcionen una indubtable oxigenació a l'ambient, ja que contribueixen a la recirculació i regeneració de l'aire. A part, no deixen de ser éssers vius; i, encara que no t'ho sembli, fan molta "companyia". Ens referim al fet que prestar atenció (com, per exemple, quan has de regar) manté la persona atenta i, per tant, activa. Estarà pendent de tasques diàries i això manté la persona ocupada i interessada en un procés que, de manera indispensable, requereix el seu concurs. No deixa de ser una forma de seguir sentint-se important.

Així mateix, no hem d'oblidar que, en la decoració d'un apartament tutelat, tenen una importància especial els rigors de l'edat. En aquest aspecte, resulta clau el manteniment de la funcionalitat dels espais de la casa, de la mateixa manera que estaran condicionades les zones comunes dels pisos per a majors. Resulta evident, com no podia ser d'una altra manera, que parteix de la personalització dels apartaments tutelats tindrà a veure amb la necessitat de garantir la seguretat i practicitat de totes les àrees de la casa. Aquesta adequació dels interiors dels domicilis particulars a les condicions oportunes per a les persones amb mobilitat reduïda (alguns grans poden fins i tot tenir alguna discapacitat que limiti la seva capacitat de moviment o estar en situacions de dependència) es va a aconseguir mitjançant la compra i instal·lació de ajudes tècniques. Ajudes tècniques com, per exemple, els agafadors, els llits articulats o els sòls antilliscants.

Com en els anteriors recursos que t'hem anat comentant, la gent gran hauran de participar activament en la seva elecció, perquè puguin comptar amb els articles oportuns a l'hora de millorar la seva qualitat de vida. I ja que aquest text va també una mica d'estètica, tingues molt en compte que els nostres majors puguin escollir les ajudes tècniques que millor encaixin en els seus gustos de decoració.

En definitiva, personalitzar els pisos per a gent gran és un requisit imprescindible perquè els nostres majors puguin seguir gaudint de l'envelliment actiu en unes condicions que facin més suportables els seus dies en aquests espais condicionats per al seu benestar.

 

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento