¿Hotels de luxe o apartaments amb serveis?

Dimecres, 7 de Octubre de 2015

L'edat sempre aguaita i el pas dels anys obliga a fer autocrítica. És molt difícil arribar a l'edat adulta sense que les habilitats de joventut hagin desaparegut o s'hagin minvat total o parcialment. En la majoria de les ocasions, no tenim els mateixos reflexos, la mateixa destresa ni la mateixa agilitat mental que llavors. La senilitat va obrint-se camí. Normal, així és la vida. Entre les famílies d'alt poder adquisitiu (sobretot, en aquelles que tenen pares grans o molt grans) sol sorgir el dubte: com donar a pare o mare millor qualitat de vida? ¿En quin lloc poden estar millor? Hotels de luxe, apartaments amb serveis o cases tutelades paramayores són part d'una llista encaminada a dignificar la vida dels nostres majors en el seu inevitable recta final després de tota una vida d'esforç i sacrifici.

 

 

 

Les grans comoditats que llancen totes aquestes fórmules, sens dubte, les converteixen en autèntiques possibilitats entretingudes i amenes de gaudir la vida amb plenitud i preocupar-se únicament d'allò més valuós: de viure. La mateixa gent gran estaran encantats de gaudir còmodament i en ple ús de la seva llibertat de familiars i amics. Però cap a on hem d'inclinar la balança? ¿Hotels de luxe? ¿Apartaments amb serveis? Què són i com obtenir els millors resultats de la seva compra o lloguer? Llegeix, a continuació, i no perdis detall de l'univers nou de possibilitats que s'ha creat al voltant de la longevitat en les nostres ciutats, que, per fortuna, augmenta any rere any.

 

 

 

 

Imagina't un hotel de cinc estrelles. Luxe i tots els serveis coberts: neteja, vigilància 24 hores, pensió completa, gimnàs, piscina, tallers ... La idea és bona, si de passar unes vacances o uns dies es tracta. No obstant això, hi ha famílies, homes i dones, amb alt poder adquisitiu, que opten pel lloguer permanent a les instal·lacions d'un hotel de luxe per aconseguir una vida plena de confort i estatus social. Raó no els falta. Què pot haver millor que un hotel de cinc estrelles per viure a cama solta i amb la reputació intacta? No obstant això, a mesura que passen els anys, els majors aprecien unes virtuts molt més per sobre d'altres, pròpies d'edats més primerenques: conèixer al conserge, els seus veïns, els dependents del seu barri ... Després d'una vida lligada a una zona , si cal canviar, és millor que l'impacte emocional sigui el menor possible. En aquest sentit, l'hotel de luxe, malgrat els seus innombrables beneficis, no sembla ser una opció tot el positiva que es podria esperar per al nou hoste. L'anar i venir de viatgers i la gestió menys familiar (més pròpia d'un negoci sotmès a unes regles del joc del qual rei és la imatge) pot fastiguejar durant l'estada de qualsevol, si es perllonga massa en el temps. Tots, al cap ia la fi, desitgem sentir-nos com a casa.

 

 

 

 

 

Enfront dels hotels de luxe, per donar resposta a la creixent demanda de grans que busquen cures permanents (però encara gaudeixen de salut suficient per fer una vida independent), van néixer els apartaments amb serveis, que són habitatges privats en una comunitat de propietaris creades de manera específica per atendre persones grans. Encara que la seva vocació sigui la de millorar els últims anys dels nostres jubilats, els apartaments amb servei també poden ser adquirits (lloguer o venda) per qualsevol persona que necessiti de bones infraestructures i atencions (especialment, famílies amb algun membre dependent). Aquesta possibilitat és una fórmula que prolifera últimament davant la incipient demanda per millorar la qualitat de vida de la gent gran i famílies en general.

 

 

 

 

En aquest sentit, ja hi ha immobiliàries especialitzades en mostrar i donar a conèixer aquesta classe d'apartaments, que cada vegada té més demanda. Generalment, estan ben situats i tenen el millor preu. Aquestes agències estan dissenyades per oferir un valor afegit a un públic molt selecte. El seu principal actiu, en trobar en un circuit diferent al de lloguer i vendes d'habitatge ordinària, és que coneixen a consciència les necessitats dels seus potencials clients, freqüentment exigents i amb alt o molt alt poder adquisitiu. Els habitatges tutelats per a gent gran són avui una alternativa atractiva perquè les persones longeves trobin qualitat de vida. Després d'elles, en aquestes instal·lacions, hi ha un equip certificat i altament qualificat, encarregat de vetllar pel seu benestar. Sens dubte, una de les millors opcions quan es busquen tranquil·litat i bons cures. Sobretot, per a les famílies (fills i néts) de les persones que les habiten.

 

 

 

Serveis i "amenities"

 

 

Els apartaments amb serveis alleugen, en aquest sentit, la necessitat constant d'atencions addicionals. Sobretot: un conserge disponible i accessible, seguretat i vigilància permanent les 24 hores del dia (no cal oblidar que, en aquests apartaments, els clients solen gaudir d'un bon poder adquisitiu), atenció sanitària per vetllar per la salut i qualitat de vida i torns de neteja per a gaudir d'unes instal·lacions sempre a punt són només algunes "amenities" per portar una vida plena de qualitat, però no les úniques.

 

 

 

La majoria dels apartaments amb serveis, a més, ofereixen altres extres, com bugaderia, doblegat i planxat, que rebaixen la càrrega de treball de l'hoste i augmenten la seva comoditat. Potser avui, a l'hoste, no li vingui de gust cuinar. Per això, sempre pot acudir al restaurant de les instal·lacions i gaudir de menjar casolà. El xef encarregat sol dissenyar quatre o cinc menús cada dia per hostes, acompanyants i visitants.

 

 

 

 

Un altre aspecte molt valorat pels clients d'aquests apartaments és el seu servei de reparació i manteniment. Qualsevol avaria, per petita que sigui, té una ràpida solució. Els tècnics tenen en les pròpies instal·lacions un taller especialitzat per donar una resposta ràpida als arranjaments que sorgeixin. El millor: sense honoraris ni desplaçaments que sempre encareixen el preu de la factura final. Únicament, el preu d'una peça (si n'hi ha), sense afegir cap marge. Una de les majors preocupacions dels familiars que gaudeixen encara de les seves grans és que obrin i creui la porta alguna persona indesitjada. Amb aquest servei, lampistes, electricista i reparadors en general estaran avalats per les pròpies instal·lacions. Això fa que obrir la porta a un desconegut no sigui tan preocupant per a les famílies.

 

 

 

Per descomptat, l'atenció sanitària és imprescindible. Les empreses que exploten aquests apartaments amb serveis no s'obliden que "a la vellesa, veroles". El pas dels anys porta amb si xacres inevitables i la salut és el més important. Sense ella, no hi hauria qualitat de vida i començaria una decadència en picat. Protegir la salut dels nostres majors és una obligació de tots i és que, tots, algun dia, hauríem d'arribar a aquesta edat. Un servei d'infermeria 24 hores (amb la seva sala d'atencions) és fonamental en les instal·lacions que ofereixen apartaments amb serveis. Professionals de la infermeria (ATS) que coneixen les patologies dels hostes i els seus historials mèdics seran els responsables diaris de prendre els valors de tensió, posar injeccions, proveir les pastilles oportunes i, en última instància, coordinar les visites mèdiques. Si una malaltia o recaiguda impedeix l'hoste acudir a la infermeria, el mateix servei acudirà al seu domicili per la seva tranquilitat completa.

Tanta importància té la salut que les instal·lacions d'apartaments amb serveis solen tenir en compte que l'entreteniment i les relacions socials són imprescindibles per mantenir la memòria a ratlla. Un saló amb sofàs i seients de qualitat està normalment inclòs en el pack de serveis per facilitar que els hostes conreïn una relació amb els seus veïns. I aquest és, precisament, l'objectiu: aconseguir que els majors sentin que es troben com en la seva pròpia comunitat, envoltats dels seus veïns i establint relacions simètriques, de "tu a tu" i no contaminades per realitats d'internament.

Joves i actius

La vellesa no té necessàriament per què ser un sinònim de vida avorrida. A molts grans els passa que, arribats a l'edat adulta, ja jubilats, lluny de viure la seva última etapa amb plenitud, comencen a experimentar un lleuger declivi: s'encongeixen abans d'hora i no anhelen gaudir seu retir laboral amb l'energia pròpia d'un avi o una àvia del segle XXI. Per això, és important que descobreixin una nova fórmula de qualitat de vida que els atorga, si cap, encara més independència i llibertat d'actuació. Ja allunyats de tasques tan quotidianes com el rentat i planxat, als apartaments amb serveis s'adonen d'una nova realitat, d'acord a les seves necessitats i voluntats. Ara es mostren "joves" i actius per poder seguir donant a la societat el millor de si mateixos i aportar la seva experiència i saviesa, tan valuoses, als qui ells desitgen (i no necessàriament lligats al terreny laboral). Familiars i amics vam celebrar amb ells aquests anys sabent que estan atesos i en les millors mans. ¿No et asegurarías a una jubilació d'aquesta manera?

Aprofitar les grans oportunitats està únicament en mans dels amants de la vida en el seu veritable significat. I tu no t'atreveixes a conèixer-les?

 

 

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento