Pis tutelat: la importància de la vigilància 24h

Dijous, 6 de Setembre de 2018

Cada vegada més, les persones amb necessitats especials es plantegen mudar-se a un pis tutelat per a viure de forma independent i amb la seguretat que necessiten. No obstant això, per a moltes persones l'existència d'aquest tipus d'habitatges i els seus avantatges són encara desconegudes. En aquest article anem a explicar-te què t'ofereixen centrant-nos en una de les seves característiques principals, la vigilància contínua.

Pisos tutelats amb vigilància 24h

Què és un pis tutelat?

Si no has escoltat l'expressió concreta de pis tutelat, potser hagis escoltat l'expressió apartaments amb serveis. Tots dos termes són sinònims i depenent d'on resideixis pot utilitzar un o altre indistintament.

Aquests consisteixen en uns habitatges que estan pensades específicament per a persones grans o amb necessitats especials que necessiten de serveis concrets però no volen renunciar a la seva intimitat i independència en la seva pròpia llar. Es tracta d'habitatges privats i independents en una comunitat de propietaris. Així, els edificis que contenen aquest tipus de pisos tenen dues parts principals que cal diferenciar:

- Zones comunes on es presten tot tipus de serveis pensats per satisfer les necessitats dels inquilins.

- Habitatges particulars on cada inquilí té el seu pis propi i la seva intimitat. Aquestes estaran unides als espais comuns mitjançant una sèrie de mecanismes de seguretat que evitaran que qualsevol persona es coli en els voltants sense una autorització o passi de resident.

Doncs bé, quan algú decideix adquirir algun d'aquests pisos, té dret a gaudir de tots els serveis i espais comuns que es troben en l'edifici en qüestió.

Què ofereixen els apartaments amb serveis?

Perquè entenguis millor en què consisteixen aquests apartaments, anem a explicar-te els serveis bàsics que ofereixen i que augmenten el confort i benestar de la gent gran.

Què ofereixen els apartaments amb serveis

Vigilància 24 hores

Aquesta és una de les característiques més importants. La seguretat és una cosa vital en aquests edificis i recintes de manera que tots ells compten amb un servei nocturn de vigilància que es veu complementat amb el servei d'atenció diürn que controlen els accessos a l'edifici.

A més, aquest servei diürn s'encarregarà de recollir la correspondència, dirigir a les visites familiars i prendre nota de les preferències dels propietaris en els menús de menjar diaris.

Infermeria 24 hores

Aquest també és un altre dels pilars clau d'aquests pisos tutelats. En el mateix recinte hi ha un servei d'infermeria compost per infermeres titulades. Totes elles coneixen els inquilins i saben on és el seu apartament.

Entre les seves tasques cal destacar la presa de tensió, posta de injeccions, repartiment de la medicació i, com no, la coordinació de les visites mèdiques que es necessitin.

Finalment, destacar que encara que l'ideal és que els inquilins acudeixin a la infermeria en si, elles poden anar a domicili si el propietari es troba indisposat.


Manteniment i reparacions

Aquest servei és molt important per garantir la comoditat de tots els propietaris. Les petites avaries que es produeixin en l'edifici o als habitatges personals seran reparades de forma immediata.

I en cas que suposi algun cost, tan sols serà el del recanvi en si. Res d'honoraris ni transport.


neteja

Finalment, però no menys important, en aquests pisos està assegurada la neteja tant a les zones comunes com en els apartaments individuals. D'aquesta manera, els que resideixin en ells no hauran d'esforçar a realitzar tasques d'higienització que seran dutes a terme per un o una professional.


Per què és tan important la vigilància 24 hores?

Com t'hem esmentat anteriorment, la vigilància és un dels aspectes més important d'aquest tipus de pisos. Això es deu al fet que les persones grans són més vulnerables a ulls dels delinqüents. I això no ho diem nosaltres, ho diuen les estadístiques.

Per que és important la vigilància 24 hores
Hem de tenir en compte que la població espanyola té un gran percentatge de persones majors de 65 anys. Persones que, en molts casos, viuen soles o passen soles diverses hores al dia. Per això, es converteixen en el blanc perfecte dels malfactors i estafadors.


Els delinqüents es centren més en la gent gran


A Barcelona, els Mossos d'Esquadra van desarticular dues organitzacions criminals que es dedicaven a fer-se passar per revisors del gas. Hi ha hagut més de 340 víctimes d'aquestes organitzacions que han estat estafades a casa seva.

El modus operandi era cridar a les víctimes per telèfon per informar-los que passaria un revisor del gas. Després d'això, amb l'excusa que li havia instal·lat un nou dispositiu perquè el servei és de millor qualitat, els cobraven 150 euros. P ues com aquest exemple, hi ha centenars de estafes diferents cada any l'objectiu principal són les persones d'avançada edat.

L'edat et fa més confiat

Encara que la norma general sigui pensar que els vells es tornen més rondinaires, això és totalment mentida. Per contra, recentment s'han dut a terme estudis que indiquen que les persones grans es tornen més confiades. Per arribar a aquesta conclusió es van examinar a dues-centes mil persones de vuitanta-tres països. Així doncs, d'acord fas vell, et tornes més propens a veure les coses bones de la vida. Veus el millor dels altres i perdones les decepcions que vas tenir quan eres més jove.

Els grans són més confiats


Aquest és el motiu pel qual els pares i mares autoritaris són més permissius amb els seus néts del que ho van ser amb els seus fills. Amb els anys, et tornes més optimista i això et fa centrar menys en els errors dels que t'envolten.

Certament, aquesta és una capacitat molt positiva ja que ajudarà al fet que les persones grans se sentin millor en el seu dia a dia. No obstant això, no tot el que implica és positiu. De fet, això fa que es tornin un objectiu molt més fàcil a ulls dels que volen delinquir. Per això, cal augmentar la precaució.


De vegades el remei és pitjor que la malaltia

Un altre fet destacable és que hi ha moltes persones grans que són conscients de l'augment de la seva vulnerabilitat i això els porta a contractar persones que els ajudin en el seu dia a dia. Tant si són acompanyants que vagin unes hores al dia, treballadors interins que convisquin amb ells o simplement persones que els ajudin a mantenir la higiene de la seva llar i vagin alguns dies en setmana.

Això és, d'una banda, positiu ja que la persona gran estarà més recolzada almenys durant algunes hores. No obstant això, com pots fiar-te d'una persona a la que acabes de contractar? Especialment quan el lloc implica la interinitat en el teu domicili, pot ser molt perillós.

No han estat pocs els casos en què els cuidadors de les persones grans han resultat ser uns estafadors que els han robat diners, joies i moltes altres pertinences de valor. Pocs remeis hi ha per evitar això més enllà que el de llogar un pis tutelat en el qual tots els serveis i atencions estiguin supervisats i tinguin una garantia que la persona no serà estafada.

A més, en moltes ocasions resulta més econòmic mudar-se a un apartament amb serveis de pagar a algú perquè s'interni a casa teva. Per què? Doncs molt senzill, a més del seu sou, hauràs d'abonar l'augment de les factures en els subministraments i l'augment en la despesa de menjar.

I tot això arriesgándote a ser estafat. Així doncs, el remei pot resultar pitjor que la malaltia i tot això sense que siguin veritables professionals els qui t'estan prestant els seus serveis.


El pis tutelat, el teu millor opció

D'aquesta manera, per assegurar la teva seguretat al cent per cent l'ideal són els apartaments amb serveis. A més de protegir les entrades i sortides a la nit amb un personal expert en seguretat i vigilància, pel dia tot el recinte estarà protegit gràcies al servei de recepció.

Apartaments amb serveis, la teva millor opció

Qualsevol persona que no hagi estat prèviament autoritzada no podrà entrar. Els inquilins hauran d'avisar de qui vindran a visitar-los i en cas que els familiars es presentin per sorpresa es notificarà al propietari abans que puguin entrar perquè confirmi que, efectivament, són familiars.

No cal dir que en aquests edificis no hi ha cabuda a estafes com les dels revisors del gas. Qualsevol tipus de visita tècnica estarà avisada i confirmada oficialment amb antelació i en cap moment entraran en els apartaments individuals sense supervisió del personal de l'edifici.

Finalment, destacar que en el cas que es produeixi qualsevol emergència, el personal d'aquests edificis compta amb protocols d'evacuació i seguretat adaptats a la gent gran pel que no hi haurà cap tipus de perill en aquest respecte.

En definitiva, el millor per assegurar la protecció i el benestar de la gent gran és estar en un pis tutelat. A més de tenir totes les seves necessitats cobertes, comptaran amb la possibilitat de dur a terme activitats individuals i en grup per evitar la solitud i l'aïllament.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento