5 serveis que diferencien pisos tutelats per a gent gran respecte a altres opcions

Dimecres, 4 de Maig de 2016

Viure en pisos tutelats aporta múltiples avantatges. Si ets major de seixanta-cinc anys però encara et sents jove, independent i actiu, prepara't per als temps que vénen. Coneix els serveis exclusius que diferencien els apartaments per a majors d'altres opcions habitacionals. Tria residir on mereixes i actua abans que altres decideixin per tu.

  

 

La miris per on la miris, la vida ha estat generosa. La carrera laboral, l'arribada dels fills, les vivències en família i el gaudi que aporten els néts, quan ja pensaves que res podia sorprendre't. Fins a les experiències menys grates, segur, t'han deixat una cosa positiva, oi? A que sí!

 

En temps propers a la jubilació o pocs anys després de retirar-te, és important que sàpigues que el millor està per venir. Sí! Encara, a aquesta altura, ets capaç de proveir-d'un bon futur que et garanteixi una qualitat de vida superior.

 

 

 

habitatges tutelats

 

 

Els habitatges per a gent gran, també conegudes com apartaments tutelats, habitatges amb serveis o adaptades, són opcions habitacionals pensades i condicionades per a persones que, com tu, encara tenen vida per davant (com tots, és clar) i pensen gaudir-fins a l'últim minut.

 

Es tracta de pisos, en lloguer o disponibles per a la venda, exclusivament dissenyats per oferir confort i seguretat a persones que, tot i haver passat les sis o set dècades, se senten actives i independents.

 

Resulten un espai agradable i còmode on passar-ho de meravella sense haver d'atendre els assumptes als quals prefereixes no dedicar el teu preuat temps: les compres, el manteniment de la llar, els menjars o el pagament de taxes i serveis, entre d'altres. En efecte, ha arribat l'hora de delegar i disponerte a gaudir del millor de la vida: els amics, les aficions, les reunions amb els éssers estimats, els jocs amb els més nois de la família i les coses que sempre t'han agradat i que ara tens temps de fer.

 

Què esperes per a delectar-te amb tot el que aquest temps de goig té per oferir?

 

 

 

Avantatges de viure en un apartament tutelat

 


L'oferta d'habitatges que compten amb serveis especialment adaptats a les necessitats de persones de més de seixanta-cinc anys encara constitueix un mercat naixent a Espanya. De totes maneres, cada dia hi ha més i amb molt bona acceptació per les seves principals beneficiaris.

 

Resulta una alternativa vàlida per a aquells adults grans que es valen per si mateixos i que, justament per tenir plena autonomia, pretenen no ser una càrrega per als seus éssers estimats. D'aquesta manera, continuen sent independents i actius, dedicant-se a fer el que vulguin, sense haver de parar atenció als prolegòmens que impliquen fer-se càrrec d'una casa i les seves constants demandes (el pagament d'impostos, la neteja, les compres del supermercat, el planxat, la cura del jardí ...).

 

 

pisos tutelats

 

 

No són només paraules. Aquests habitatges adaptats compten amb determinats serveis que les fan especials. Definitivament, no és el mateix que un adult major visqui en una casa, allunyada dels seus parents i havent-se de fer càrrec de totes i cadascuna de les qüestions domèstiques, a que visqui en una llar segur. Parlem d'una alternativa habitacional que compta amb un efectiu servei nocturn de vigilància encarregat de controlar els accessos i titulats a l'edifici, brindant plena seguretat als seus residents. Aquest servei de consergeria (porteria) també recull la correspondència i dóna la benvinguda a parents i amics que arriben de visita. Com si això fos poc, en aquest tipus d'apartaments, membres del personal prenen nota de les preferències alimentàries i requeriments metges de cadascun dels seus habitants, organitzant els menús i les preses de medicació diàries satisfent així les demandes i necessitats de cadascú.

 

 

 

Infermeria i vigilància les 24 hores

 


Un altre dels serveis diferencials, que fan dels apartaments tutelats un espai segur per a majors de seixanta-cinc anys, és el prestat per infermeres titulades. Les mateixes es troben a disposició dels residents d'aquests pisos adaptats i-quatre hores del dia i els tres-cents seixanta-cinc dies de l'any. Això marca una diferència.

 

Aquestes infermeres són entrenades i capacitades per atendre els requeriments mèdics, de mobilitat i higiene personal que es demanen. Solen treballar en la dependència "infermeria", però tenen la bona i sana costum de visitar diàriament cada un dels pisos, especialment, aquells domicilis on resideixen majors malalts o, de moment, indisposats o amb algun malestar. Prenen la pressió, posen injeccions, administren l'eventual medicació i coordinen les possibles visites mèdiques.

 

 

infermeria pisos tutelats

 

 

Serveis de manutenció i restaurant, els 365 dies de l'any

 


Malgrat que cada apartament disposa de la seva pròpia cuina, un edifici d'apartaments tutelats sol comptar amb un restaurant d'ús privat, amb capacitat per preparar el menjar per als que viuen a l'immoble, així com per als seus convidats. Un xef professional organitza el menjar i programa, diàriament, els quatre o cinc menús diaris disponibles per als horaris de migdia i sopar.

 

Aquests menús són especialment preparats a la cuina general, evitant la doble cocció o l'ús d'aliments congelats, per tal d'oferir una dieta saludable. Un cop llestos els plats, se serveixen al menjador comú, en què cada pis compta amb una taula reservada, o a l'apartament pròpiament dit, d'acord amb els requeriments de cada un dels majors residents.

 

L'objectiu principal és que cadascú compti amb el necessari per no haver de pensar en assumptes vinculats a la compra d'aliments al supermercat, la cocció dels mateixos i el rentat de vaixella. Tot resulta còmode i econòmicament accessible. La vida, així, es torna molt més fàcil. Especialment, per als que necessiten viure la maduresa, sense complicacions i gaudint al màxim de cada moment.

 

 

restaurant pisos tutelats

 

 

Servei de neteja a qualsevol hora del dia

 


Justament, si el temps és tan valuós, cal no malbaratar-. Per això, quin sentit té dedicar-se a la neteja diària, si pots evitar-ho? De viure en un apartament tutelat, pots fer-ho!

 

Els espais comuns d'un edifici per a majors solen romandre impecables a qualsevol hora del dia. Tot llueix en perfecte ordre, net i desinfectat. Per a cada un dels pisos, el servei de neteja sol ser opcional, igual que els de bugaderia, planxat i plegat de la roba.

 

És a dir, tot, absolutament tot està pensat perquè els dies transcorrin en pau i veritable calma. No hi ha res de què preocupar i tot per gaudir. Tenint en compte això. ¿Quin sentit li trobes al rentat de pisos, a la higiene del bany o treure la pols de la taula del menjador? Cap, oi? En efecte, aquesta és la diferència entre viure en un pis comú i corrent i residir en un pis tutelat. Ja ho hem dit: són molt més que paraules.

neteja pisos tutelats

 

Manteniment i reparacions


D'altra banda, hi ha res més pesat, empipador i molest que haver de ocupar-se de destapar el WC, reparar un moble o canviar un vidre d'una finestra? Especialment, quan s'ha passat ia la meitat de la vida, aquest tipus de tasques resulten d'allò més esgotadores. Què diries si et diuen que pots evitar-ho a partir d'ara? Segur que et sentiries feliç. Doncs assabenta't: el personal que treballa en els edificis de pisos tutelats compte, en general, amb un encarregat de manteniment que disposa del seu propi taller de treball dins el mateix immoble. Ell és la persona encarregada de reparar totes les petites avaries i de refaccionar parets, humitats i altres.

 

Sabies que ja no hauràs de ocupar-te de la pintura del menjador, el reemplaçament de canelles d'aigua o el canvi de l'enrajolat de la cuina? Si ets resident d'un pis adaptat per a majors, això està resolt. Hi ha algú que l'ha fet per tu, de manera immediata (sense esperes) i sense haver d'abonar per desplaçaments ni honoraris professionals. L'única cosa que se sol requerir és el cost d'un recanvi, una pintura o un element de construcció, sense costos afegits de mà d'obra. Perquè recorda: el temps vola i val or. No ho desgastos ocupant-te de qüestions domèstiques que, ara que pots, tens dret a delegar.

reparacions pisos tutelats

 

Per tot això, viure en pisos tutelats té múltiples avantatges. Molts beneficis que tu pots gaudir, si és que t'animes a trencar amb l'acostumat i llançar-te a l'aventura de viure, pels teus propis mitjans, de manera independent, però comptant amb serveis que et facin la vida més fàcil i et brindin una millor qualitat de vida.

No és un tema menor. Tu que, segurament, t'has mogut sense ajudes al llarg de la teva vida, és important que mantinguis aquesta autonomia fins al final dels teus dies. Que res impedeixi que segueixis sent tu mateix, realitzant les activitats que més t'agradin i et donen il·lusió.

 

No hi ha temps per perdre! Compara els serveis dels habitatges adaptats per a majors amb els pisos del munt i actua prenent les decisions pertinents abans que altres ho facin per tu.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento