El boom dels pisos tutelats per a gent gran

Dimecres, 6 de Abril de 2016

Una jubilació amb autonomia i cures

 

 

Rafael, de 72 anys; i la seva esposa Carmen, de 67, dos dels amics de Artami a Barcelona, ​​porten uns quants anys gaudint d'una merescuda jubilació, després de dècades exercint en l'alta direcció empresarial i ensenyament universitari, respectivament.

 

 

Quan van veure arribar la retirada i els primers xacres de l'edat, però sentint-se vitals i disposats a tot, es van plantejar les alternatives per al futur. Rafael sempre explica que recorda al seu pare, amb la seva mateixa edat, molt deteriorat i que va haver d'abandonar el seu domicili per viure amb la família del seu germà gran, Alfredo. Però Rafael i Carmen no es reconeixen en aquesta imatge i senten que encara tenen molt per gaudir. No obstant això, també saben que els anys seguiran passant i vindran noves necessitats.

 

 

Alhora, no volen anar-se'n a viure amb els seus fills i perdre privacitat i autonomia. Per això, fa quatre anys, van recórrer als apartaments tutelats per a gent gran i avui gaudeixen de la seva jubilació amb el màxim d'intimitat i els millors serveis.

 

 

 

 

 

Sense saber-ho, Rafael i Carmen formen part d'un cada vegada més nombrós grup de persones grans que estan fent que el sector dels pisos tutelats visqui un creixement sense precedents.

 

Vostè pot formar part de l'experiència única que suposa convertir la jubilació en una nova maduresa, plena d'oportunitats i experiències i amb el temps a les mans, per gaudir-lo com vulgui i sense perdre gens de privadesa o independència.

 

 

Els majors de 65 són cada vegada més

 

 

 

Les dades de l' INE (Institut Nacional d'Estadística) de 2014 són molt clars. A Espanya, cada vegada hi ha més grans. Avui, el 18,2% de la població espanyola té més de 65 anys. Són més de set milions les persones grans i, d'aquestes, el 25% supera els 80 anys.

 

 

La perspectiva del futur assenyala que aquestes xifres seguiran creixent. En 2029, s'estima que el 24,9% de la població tindrà més de 65 anys; i, en 2064, un 38,7%. L'any 2050, els majors de 65 a Espanya ja seran 13 milions de persones i, d'ells, més de quatre milions seran octogenaris. Un 30% de la població total.

 

 

 

Cada vegada més, però també cada vegada millor

 

 

 

L'increment de la longevitat no només significa un allargament dels anys de vida. També assenyala altres coses. Hem de considerar que, fa trenta anys, els majors de 65 anys representaven menys de la meitat d'aquest 18,2% assenyalat amunt.

 

 

Què ha passat perquè el percentatge hagi crescut tant? Principalment, a més que hi ha pocs nous naixements (una realitat a tenir molt present), la gent està envellint millor. Arribem amb més "facilitat" a edats més avançades.

 

S'espera que cada vegada visquem més temps i aquesta realitat es reflecteix en les estadístiques. Per què passa això? Perquè la longevitat, en els segles XX i XXI, no només s'entén com un valor de quantitat, sinó també de qualitat. Vivim més perquè estem més sans, tenim menys xacres i les xacres que tenim es tracten i es compensen molt millor que abans.

 

 

En realitat, millor que mai. Mai abans, com ara, guanyar anys ha estat més gratificant.

 

 

 

Més anys i millor envelliment = majors més dinàmics

 

 

 

Abans, guanyar anys podia relegar a una vida una mica més apagada. Però la concepció de la salut i mentalitat de la gent gran és més "jove" del que ha estat mai i moltes persones que passen de 65 o 70 anys no es reconeixen en el patró clàssic de persona gran. Molts són encara dinàmics, actius, sans i plens d'inquietuds i plans per complir. No es resignen a la posició de persona gran que queda en segon pla, un estereotip que van veure en els seus propis pares i oncles, però amb el que avui no s'identifiquen. I no es reconeixen en aquest patró perquè el cos i la ment no els demanen repòs, sinó activitat.

 

 

 

 

Evidentment, amb certs xacres (potser menys vista, potser són durs d'oïda o potser els molestin les articulacions) propis del pas del temps, però no com per relegarles en una butaca, davant del televisor. Aquests temps ja han passat i la retirada és una nova oportunitat de gaudir de diverses dècades més de vida activa.

 

 

Les persones grans d'avui en dia ja no són com les del passat, de la mateixa manera que la societat i les possibilitats que ofereix tampoc són les mateixes. La gent de més de 65 anys avui se sent capacitada de sobres (i plena de ganes) per gaudir de la jubilació: els majors viatgen, gaudeixen, fan cursets, estudien, segueixen aprenent, tenen vides socials més riques, fan exercici i entenen, usen i aprofiten les noves tecnologies i segueixen al tant del món que els envolta.

 

 

La jubilació és el final d'una etapa i el començament d'una altra plena d'oportunitats

 

 

Una nova generació de grans que té noves necessitats

 

 

Una nova salut i perspectiva davant la vida es reflecteixen en una nova i major activitat. I aquesta activitat, sense precedents fa unes dècades, es reflecteix en noves necessitats. Si estàs capacitat per a gaudir de la vida, no vas a quedar-te a casa. Per a aquests grans, que encara tenen molt a oferir i viure, les opcions usuals d'habitatge i cures que, fins ara, han protagonitzat les últimes dècades de vida es queden petites i es presenten com una cotilla.

 

 

En canvi, hi ha una alternativa que permet unir el millor d'ambdues facetes: independència, activitat i cures: els apartaments per a majors.

 

Els habitatges tutelats per a gent gran són la millor opció, quan arribi a certa edat i, encara que estigui a les seves plenes facultats, sap que la millor idea és pensar en el futur i anar responsabilitzant-se dels propers anys.

 

 

Els apartaments tutelats: una oferta residencial en auge

 

 

Amb aquest panorama, en què cada vegada hi ha més majors sans i actius, no pot estranyar-nos que les característiques dels pisos tutelats els estiguin convertint en la millor opció per a una jubilació daurada.

 

 

Encara que existeixen des dels anys vuitanta, és en l'última dècada quan els apartaments tutelats d'alta categoria estan despuntant amb més força i fent-se un buit en les estadístiques d'alternatives residencials.

 

 

Com solucions integrals que són, els pisos tutelats no poden més que presentar-se com la millor opció per als majors de 65 anys que no volen convertir-se en una molèstia per les seves famílies ni estan disposats a perdre la privacitat, autonomia i independència de les que han gaudit durant tota la seva vida adulta.

 

 

 

Una autonomia de la qual encara poden gaudir, ja que estan actius i dinàmics. Els pisos tutelats permeten gaudir de tota la independència de la pròpia llar, però aporten el valor de les solucions enfocades a suplir les necessitats pròpies de l'envelliment. I, a més, allunyen la por a la solitud que pot afectar moltes persones grans que volen romandre al seu habitatge de sempre.

Amb els pisos tutelats, sempre hi ha un contacte directe amb els veïns, altres persones grans i les persones que treballen a l'edifici per oferir-li el millor servei.

Així, mentre una parella de gent gran pot viure amb tota autonomia al seu pis tutelat, tenen a la seva disposició una sèrie de serveis que, simplement, fan les seves vides més fàcils: infermeria a l'edifici, que controla i monitoritza l'estat de salut dels inquilins i les visites mèdiques i aplica les cures o els tractaments mèdics necessaris; servei de restaurant, per a dinars i sopars, encara que tinguin la seva pròpia cuina al domicili, que ofereix menús de qualitat, saludables, variats i exquisidament preparats; serveis de seguretat i consergeria, per controlar l'accés al recinte, repartir el correu i administrar el immoble; bugaderia; servei tècnic, per avaries a la llar i reparació d'electrodomèstics ...

Els pisos tutelats són les opcions del futur

Les solucions convencionals per a majors estan deixant de ser les úniques alternatives possibles i, davant els canvis en la societat i les mateixes persones, avui ja s'imposa un nou model.

Un model que serveixi perquè la gent gran modernes, del segle XXI, tinguin un habitatge que respongui a la perfecció als seus interessos vitals.

Els majors de 65 anys dinàmics i disposats a viure la seva jubilació amb el millor servei i la màxima independència estan descobrint aquest model i aposten per ell. Creix l'oferta d'habitatges tutelats perquè hi ha un sector de la població que les necessita i exigeix. I aquest, potser sigui el seu perfil.

Si s'acosta la seva jubilació o la de la seva parella sentimental o ja està gaudint d'ella, és el moment de plantejar-se un canvi.

¿Se sent vital, dinàmic i amb desitjos de gaudir del seu retir i es nega a perdre la seva autonomia? Tem la soledat o el seu habitatge se li queda gran i, al mateix temps, rebutja la idea de perdre intimitat vivint amb els seus fills? Si s'ha identificat amb aquest perfil, no dubti que els habitatges tutelats són el que necessita per viure el seu retir. És l'opció que mira al futur i de la qual cada vegada gaudeixen més persones.

 

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento