Els serveis per a majors en auge a Catalunya

Dimecres, 6 de Maig de 2015

Els majors són els éssers més fràgils que existeixen. Per aquest motiu, totes les cures són pocs a l'hora de tornar tota una vida de favors que ells han fet pels seus fills. Les persones grans necessiten d'una comprensió i ajuda molt més acurada que la resta dels éssers humans i per això, quan arriben a una certa etapa de la seva vida, cal esmerçar en el possible perquè no els falti de res. Entre tot el ventall de possibilitats que es poden trobar per fer que la vida d'avis, pares o amics sigui una mica més còmoda i saludable, es pot acudir als serveis per a majors anomenats pisos o apartaments tutelats, la tasca és fer que la vida d'aquestes persones sigui d'una extraordinària qualitat i pot ser la resposta a les necessitats d'habitatge.

 

autonomia

 

Tot i que l'esperança de vida va en creixement per a les persones d'avançada edat i que no pateixen de cap discapacitat, la independència i el desig de no molestar als seus éssers estimats és una cosa molt freqüent en aquest col·lectiu que, normalment, cerca la comoditat de la seva família abans que la seva pròpia. Els pisos tutelats per a gent gran són la resposta a una necessitat de convivència amb persones de la mateixa edat i una independència i autonomia pròpia, unida a una sèrie de serveis relacionats amb el benestar per millorar la qualitat de vida.

 


Els habitatges tutelats han estat ideades per posar a disposició de la gent gran un seguit d'activitats i serveis destinats sempre al seu benestar, afavorint la seva intimitat i integració amb altres persones. Els pisos gaudeixen d'una perfecta comunicació tant amb el centre de la ciutat de Barcelona com a rodalies. Els metres quadrats s'estipulen depenent del nombre d'habitacions, que sol ser d'una a tres. El menjador, la cuina i el bany estan adaptats perquè cada persona pugui gaudir de suficient espai, a més de disposar d'elements afegits que suposin una ajuda a l'hora de moure o desplaçar-se, com baranes a la banyera o passadissos, portes amb més amplada per cadires de rodes o intèrfons adequats per a persones discapacitades, entre altres.

 

barcelona majors

L'interior dels habitatges compta amb tot tipus de serveis, com televisió, telèfon o connexió a Internet. Els allotjaments es troben completament equipats i amb totes les comoditats que es requereixen perquè els seus habitants se sentin com a casa. A més, estan proveïts d'un servei mèdic que proporciona cures durant 24 hores, a més de la seguretat que garanteix el propi professional de la salut davant de qualsevol incidència o urgència.

 

Els habitatges tutelats compten amb un servei de consergeria per ajudar en tot el necessari, com carregar maletes, compres o senzillament ajudar en els desplaçaments i mobilitat de la gent gran. Bugaderia, alarma mèdica 24 hores per a acudir en cas d'urgència i de forma immediata, ampli servei d'especialistes del sector sanitari com infermeres, fisioterapeutes, metges especialistes i podòlegs que treballen durant tot el dia per fer la vida d'aquestes persones més saludable , fan d'aquests habitatges un entorn perfecte en el qual deixar-los. A més dels serveis mèdics, els complexos d'habitatges compten amb cursos especials de teràpia ocupacional, biblioteca per als amants de la lectura, zones d'esbarjo per compartir amistats i experiències, sales d'informàtica i perruqueria, entre d'altres.

 

tercera edat

Les persones grans han passat tota la vida oferint als seus més cercles pròxims el millor de les seves vides. Retornar aquest favor no és només una qüestió d'ètica, sinó un exercici d'humanitat i solidaritat que ells agrairan.

 

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento