Els meus pares en pisos tutelats per a gent gran, per què no?

Dimecres, 11 de Febrer de 2015

Una de les millors opcions per donar resposta a les demandes de la gent gran, vàlides i autònomes, que volen mantenir la seva qualitat de vida i continuar vivint en un ambient familiar, de manera independent però segura, són els pisos tutelats per a majors .

 

Envelliment, independència i la necessitat de trobar la vivint oportuna


La població espanyola cada vegada viu més anys. El major accés a les cures sanitaris, els avenços mèdics i les millores en les condicions de vida actuals, han afavorit que l'esperança de vida sigui cada vegada més gran. Però això comporta més responsabilitats per part de les famílies i també de la societat, que es debaten entre les millors opcions per proporcionar als grans un llarg període de vida activa, a més de les cures i l'atenció necessaris.

 

No obstant això, amb el ritme de la vida a la societat actual, no sempre es permet atendre adequadament els requeriments dels pares o els familiars que estan al nostre compte. Cada vegada és més complicat disposar del temps i l'energia necessaris per atendre les necessitats específiques de les persones d'edat avançada, no només mèdiques, sinó també socials.

 

pisos tutelats per a majors

 

En molts casos, els majors són persones capaces, que viuen de forma independent però que, tant ells com les seves famílies volen sentir-se segurs i protegits per al seu desenvolupament diari i per mantenir una vida activa. En la majoria de les ocasions, les famílies busquen una persona de suport, que, en funció de les necessitats específiques, pot proporcionar a la gent gran ajuda i companyia. Però això pot restar-la intimitat de la qual han gaudit fins ara.

 

En altres casos, els habitatges en què ha romàs tota la vida, poden no estar preparades per a una vida còmoda, especialment si hi ha problemes de mobilitat. La majoria de les alternatives suposen una pèrdua de l'autonomia i de la independència a la qual tenen dret les persones grans que, si bé requereixen de cures, volen romandre amb una vida el més normalitzada possible. Per què no un pis tutelat per a majors?

 

pisos tutelats per a majors

 

Pisos tutelats per a majors


Els pisos tutelats per a majors són habitatges que garanteixen totes les comoditats i cures necessàries per a una vida autònoma, en un ambient segur i confortable.Els habitatges compten amb totes les adaptacions necessàries per facilitar-los la mobilitat, a més dels serveis que les persones en aquesta franja d'edat necessiten. Els avantatges són indubtables, els majors compten amb l'atenció sanitària i personal que puguin requerir en qualsevol moment, però mantenen la seva autonomia vital. Els pisos tutelats per a majors els permeten viure en entorns similars a com ho han fet fins ara, normalitzant la seva vida el màxim possible. I les facilitats d'accés són importants, ja que en general permeten lloguers anuals, estades temporals com vacances o estades per convalescència.

 

pisos tutelats per a majors

 

D'altra banda, aquests habitatges els permeten conviure amb altres persones grans dins d'un complex, compartint un estil de vida saludable i segur. Aquests espais residencials fomenten les relacions socials i la vida activa, ja que compten amb espais comuns com jardins, gimnasos o sales d'oci per compartir activitats en un entorn proper al domicili. S'eviten d'aquesta manera situacions de soledat o desemparament que de vegades poden patir la gent gran.

 

Teleassistència, serveis mèdics permanents, consergeria, atenció social i accés a internet són serveis amb què compten, a més d'altres prestacions opcionals com fisioteràpia, perruqueria, pedicura o neteja, que garanteixen totes les comoditats per a una vida de luxe, però sense perdre la intimitat. Per aquest motiu, els pisos tutelats són la millor opció per al benestar, la independència i la seguretat de la gent gran.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento