6 consells d'habitatges per a majors a prendre en compte abans de decidir-

Dimecres, 8 de Abril de 2015

Els habitatges per a gent gran permeten l'inquilí mantenir la seva llibertat i desenvolupar la seva vida amb total normalitat i alhora té a mà una ajuda extra, un servei, un auxili en cas que pogués necessitar. En elles, és possible gaudir de la independència que li dóna estar a casa, sabent que té darrere tot un equip de professionals i veïns que no li faran sentir-se sol. Què cal tenir en compte abans de decidir-se per una?

 

 

1- No vol comprar un altre habitatge o busca invertir

 

Hi ha qui té un habitatge en propietat i no vol comprar una altra o, per contra, sí que vol fer-ho a manera d'inversió. Qualsevol de les dues opcions és vàlida: els apartaments s'ofereixen en règim de lloguer o es poden comprar. Poden gaudir al costat de la parella o de manera individual si es viu sol després de la viduïtat.

 

habitatge majors

2- Independència i companyia

 

Algunes persones volen gaudir de la seva privacitat i, a la vegada, sentir acompanyades. Aquests habitatges són individuals i cada inquilí es troba a casa, sense veure abordat per altres persones o amb l'obligació de compartir espai amb elles. No obstant això, quan es vol xerrar amb algú o realitzar determinades activitats, és possible contactar amb altres persones que viuen en el seu entorn. Les zones comunes són un espai d'esbarjo i esplai.

 

pisos tutelats

 

 

3- Què trobar en l'entorn

 

L'objectiu no és canviar la manera de vida ni aïllar-se, sinó poder mantenir la rutina diària. Aquests i ESPAIS comuns, igual que els habitatges, estan pensats específicament perquè els usuaris tinguin tot el necessari a mà i sense necessitat de desplaçar-se. Poden trobar des de serveis de bugaderia o restauració fins a un centre de massatges o una capella en l'entorn. No cal desplaçar-se fora del recinte per realitzar tasques quotidianes com aquestes.

mantenir rutina habitatge tutelat

4- Serveis de cuina

 

Els habitatges per a gent gran són una opció interessant si es busca oblidar les preocupacions banals. L'habitatge compta amb la seva pròpia cuina, però si un dia no ve de gust cuinar, és possible apropar-se a la zona de restauració per donar compte d'una rica i saludable menjar i gaudir del temps lliure. Cada dia, els professionals confeccionen diversos menús ajustant-se als gustos i necessitats de tots els inquilins. Tothom és benvingut i no té necessitat de sortir del recinte per celebrar qualsevol ocasió.

5- Oblideu-vos de la neteja

És fàcil que la neteja de la casa es faci costa amunt, especialment a la gent gran, perquè és molta feina i fins i tot pot produir dolors. En aquests habitatges per a gent gran pot optar per realitzar o no aquesta tasca. Així, l'equip que neteja les zones comunes se li pot demanar que posi a punt l'apartament de qualsevol inquilí quan aquest ho sol·liciti i amb total confiança. Certament no cal preocupar-se per les petites obligacions perquè estan àmpliament cobertes.

pisos tutelats

6- Infermeria i vigilància 24 hores

En els habitatges per a gent gran és possible aparcar la por a patir algun accident i no tenir ningú que ofereixi auxili. Aquí es compta amb un servei d'infermeria de 24 hores, repartit en diversos torns, amb la finalitat de prestar ajuda sempre que sigui necessari i sense importar en quin moment del dia un llogater pugui patir un contratemps. Realitzen visites a domicili i coordinen les visites mèdiques perquè aquest es despreocupi. A més, les instal·lacions estan vigilades en tot moment, el que evita als residents estar alerta per la presència de persones desconegudes.

cures majors

No es quedi amb dubtes

El canvi de llar és una decisió important en la qual analitzar pros i contres de totes les opcions. No es quedi amb cap dubte i comentin en aquest article o contacti amb Artami per resoldre les seves inquietuds sobre habitatges per a majors.

Et sembla interessant? ShareThis
Últimes entrades
Imagen de seguimiento